ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 22 Σεπτεμβρίου 2023

Washington Post: Ο αρχιστράτηγος των ΗΠΑ Milley «τράβηξε το αυτί» των Ουκρανών για τις επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στη Ρωσία

Washington Post: Ο αρχιστράτηγος των ΗΠΑ Milley «τράβηξε το αυτί» των Ουκρανών για τις επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στη Ρωσία

Όταν ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε ένα drone στο Κρεμλίνο ο Milley προειδοποίησε τον Zaluzhny: «Μην χρησιμοποιείτε αμερικανικά όπλα»

Ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, αρχιστράτηγος Mark Milley προειδοποίησε τον Γενικό Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny ότι η χρήση όπλων αμερικανικής κατασκευής για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος είναι απαράδεκτη λίγο μετά την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, αναφέρει η Washington Post.

«Ο Milley έχει συνεργαστεί στενά με τον στρατηγό Valery Zaluzhny, τον ανώτατο διοικητή της Ουκρανίας. Αλλά όταν ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε ένα drone στο Κρεμλίνο φέτος, ο Milley προειδοποίησε τον Zaluzhny: “Μην χρησιμοποιείτε αμερικανικά όπλα” σε τέτοιες επιθέσεις στη Ρωσία», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Milley τήρησε μια «υπολογισμένη» προσέγγιση σχετικά με τις αποστολές όπλων στο Κίεβο.

«Αντί να καταστρατηγήσει τις ρωσικές κόκκινες γραμμές, όπως ήθελαν μερικά γεράκια, ο Milley, στην πραγματικότητα, τις ταλαιπώρησε — στην αρχή αντιστάθηκε και στη συνέχεια δέχθηκε την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και άλλων συστημάτων», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Milley, David Butler, ο απερχόμενος πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου επιδίωξε «να αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube