Weather Icon
Ουκρανία 26 Σεπτεμβρίου 2023

Wall Street Journal: Το δημογραφικό είναι μια σοβαρή απειλή για την Ουκρανία

Wall Street Journal: Το δημογραφικό είναι μια σοβαρή απειλή για την Ουκρανία

Η Ουκρανία… χάνεται – Τεράστια απειλή η δημογραφική κρίση

Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες οι Ουκρανοί να είναι λιγότεροι από 30 εκατομμύρια.

Σε μια άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή συρρίκνωση οδηγείται η Ουκρανία καθώς εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο πληθυσμός της θα μπορούσε να πέσει ακόμα και κάτω από τα 30 εκατομμύρια.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η δημογραφική κρίση είναι μια τεράστια απειλή, καθώς το ποσοστό γεννήσεων μπορεί να σπάσει… κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη WSJ, ο αριθμός των γεννήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν κατά 28% χαμηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από τον πόλεμο. Όπως αναφέρεται, αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από το 1991, όταν και η Ουκρανία κέρδισε την Ουκρανία.

Δημογράφοι εκτιμούν ότι το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία που ήταν ήδη χαμηλό, θα γίνει το χαμηλότερο παγκοσμίως, γεγονός που θα επιταχύνει και τη μείωση του πληθυσμού.

Τεράστια απειλή

«Πρόκειται για μια τεράστια απειλή» υποστήριξε ο Alexander Gladun, δημογράφος από το Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικής Έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας.

Όπως λέει, το βασικό ερώτημα είναι πώς θα συμπεριφερθούν οι άνθρωποι μετά τη διακοπή των εχθροπραξιών και αν θα επιστρέψουν από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, «στο χειρότερο σενάριο», ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα πέσει κάτω από τα 30 εκατομμύρια τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Στα τέλη Ιουλίου, η αναλυτική πηγή OpenDatabot, η οποία συγκεντρώνει επίσημα δεδομένα στην Ουκρανία, ανέφερε ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την ανεξαρτησία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube