Weather Icon

Τουρκικός Τύπος: Υποστηρικτές του ΡΚΚ στη Σουηδία έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν

Τουρκικός Τύπος: Υποστηρικτές του ΡΚΚ στη Σουηδία έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν

Φωτ.: Twitter/ANews

Υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά στο Κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη

Υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης PKK πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Σουηδία με στόχο την Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ομοίωμα του οποίου έκαψαν.

Εκμεταλλευόμενοι τα εγκαίνια του σουηδικού Κοινοβουλίου για τον εορτασμό της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς, υποστηρικτές της οργάνωσης, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία κ.λπ., συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τους υποστηρικτές να υψώνουν λάβαρα του PKK και την αφίσα του αρχηγού του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και να καίνε επί τόπου ομοίωμα του Ερντογάν.

Ο τουρκικός Τύπος καταγγέλλει σήμερα ότι η σουηδική αστυνομία παρακολουθούσε τη διαμαρτυρία απαθής. Οι διαδηλωτές έφεραν επίσης ένα πανό που έγραφε ότι η αστυνομία τούς επέτρεψε να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία ενάντια στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι υποστηρικτές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ως επί το πλείστον αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων Σουηδοί και δεύτερης γενιάς Κούρδοι έχουν διοργανώσει αρκετές παρόμοιες διαδηλώσεις και στο παρελθόν.

Πηγή: Yeni Safak, ANews, Daily Sabah, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube