Το “ψευδοκράτος” του Κασσελάκη, η Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το “ψευδοκράτος” του Κασσελάκη, η Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Αντιδράσεις για το ατόπημα Κασσελάκη για το ψευδοκράτος – Το σχόλιο της Αχτσιόγλου και η απάντησή του

«Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα», απάντησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα βίντεο στα social media θέλησε να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στον σάλο που προκλήθηκε αφού χαρακτήρισε κρατίδιο δικό τους τα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Σε απάντηση του καλέσματος Αχτσιόγλου να τοποθετηθεί για το θέμα της στρατιωτικής θητείας, καθώς είχε παρουσιάσει ως θέση του την κατάργησή της, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω επιχείρησε μπροστά στις κάμερες να εξηγήσει μια σειρά θεμάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν σε κάποιο σημείο να χαρακτηρίσει τα Κατεχόμενα στην Κύπρο κρατίδιο, αν και μετά την επισήμανση κάποιου δημοσιογράφου για ψευδοκράτος, επανέλαβε και εκείνος διορθώνοντας ψευδοκράτος.

Η αρχική αναφορά ήταν αρκετή ωστόσο για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και τα ξημερώματα σε νέα του ανάρτηση επιχείρησε να δικαιολογηθεί.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Δεν θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.

Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρόνων. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.

Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.

Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δεν βρήκε μία λέξη να πει –ούτε καν την έψαξε– απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Αχτσιόγλου: Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής
Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, σχολίασε το ολίσθημα του συνυποψήφιου της, Στέφανου Κασσελάκη, για τα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Η δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου:

«Χθες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιό τους” (δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική.

Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωσή του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube