REAL TIME |

Weather Icon

Το μήνυμα της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, στην εκδήλωση του σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Το μήνυμα της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, στην εκδήλωση του σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Συγκινητικό είναι το μήνυμα της Πόντιας προέδρου των Δημοσιογράφων της Αθήνας, με καταγωγή από το νομό Κοζάνης, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ) Μαρίας Αντωνιάδου προς το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης, εν όψει των εκδηλώσεων Καπετανίδειων που θα γίνουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στις έξι το το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Προς τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Δράσης «ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ».

Αδέλφια μου.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στα δεύτερα Καπετανίδεια.

Συγκινούμαι πάντα όταν αναφέρομαι στην εμβληματική αυτή μορφή του Ποντιακού Ελληνισμού, τον δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Καπετανίδη.

Όπως γνωρίζετε, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή τίμησε τον Νίκο Καπετανίδη και εξέδωσε ειδική έκδοση με τους συναδέλφους που μπόλιασαν την ελληνική δημοσιογραφία ερχόμενοι από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία.

Ο Νίκος Καπετανίδης δεν αποτελεί μόνο εμβληματική μορφή του Ποντιακού Ελληνισμού. Ανήκει κυρίως στο πάνθεον των μαρτύρων της δημοσιογραφίας.

Να είστε σίγουροι ότι η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει να τιμά την ιστορία, την πορεία και τη θυσία του ανεξάρτητα από την καταγωγή του Προέδρου της.

Αυτό πράττουμε έναντι της κληρονομιάς του Μάγερ αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε έναντι του Νίκου Καπετανίδη, όπως το πράξαμε όταν μας ζητήθηκε, για την ανέγερση μνημείου.

Θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όμως, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν.

Χαιρετίζουμε ως διοικητικό συμβούλιο τη δραστηριότητα του Σωματείου σας στην ανάδειξη της κληρονομιάς των Ελλήνων του Πόντου, ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ευελπιστούμε να ανταμώσουμε στο εγγύς μέλλον με μια εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Μαρία Θ. Αντωνιάδου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube