Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνει στρατεύματα κατά μήκος της γραμμής επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τα σύνορα με την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνει στρατεύματα κατά μήκος της γραμμής επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τα σύνορα με την Αρμενία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σημειώνει ότι η στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στον Νότιο Καύκασο έχει επιδεινωθεί σημαντικά την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το «Armenpress» , ο Πασινιάν δήλωσε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβέρνησης.

«Ο λόγος είναι ότι το Αζερμπαϊτζάν συσσωρεύει στρατεύματα εδώ και μέρες κατά μήκος της γραμμής επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Η ρητορική του μίσους κατά των Αρμενίων έχει ενταθεί στον Τύπο του Αζερμπαϊτζάν και στις πλατφόρμες προπαγάνδας. Η πολιτική καταπάτησης του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας συνεχίζεται», είπε ο Πασινιάν.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προέβησαν σε νέα πρόκληση κατά του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας στον τομέα Σότκ της περιφέρειας Γκεχαρκουνίκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 στρατιώτες του Υπουργείου Άμυνας. «Αυτή η πρόκληση είχε προηγηθεί από τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πασινιάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube