Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 28 Σεπτεμβρίου 2023

Τι ζητάει ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας στο Κίεβο;

Τι ζητάει ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας στο Κίεβο;

Φωτ. REUTERS/ Johanna Geron

Επίσκεψη την παραμονή του πρώτου Φόρουμ των αμυντικών βιομηχανιών που οργανώνεται από την Ουκρανία

Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, έφθασε σήμερα στο Κίεβο συνοδευόμενος από εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας για να συζητήσει σχετικά με την εξέλιξη της βοήθειας από τη Γαλλία προς την Ουκρανία και με βιομηχανικές συμπράξεις σε μια σύγκρουση που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός πρόκειται να συναντήσει τον ομόλογό του, Ρουστέμ Ουμέροφ, καθώς και τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών, Ολεκσάντρ Καμίσιν.

Οι εκπρόσωποι περίπου είκοσι γαλλικών επιχειρήσεων εξειδικευμένων στην παραγωγή τεθωρακισμένων, πυροβολικού, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και στην πληροφορική ή την άρση ναρκοπεδίων πρόκειται από την πλευρά τους να έχουν συνομιλίες και να υπογράψουν συμπράξεις με την ουκρανική βιομηχανία.

Πρόκειται, για παράδειγμα, να αναπτύξουν την επιτόπια παραγωγή ανταλλακτικών για τη συντήρηση εξοπλισμών που παραδίδονται από τη Γαλλία.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την παραμονή του πρώτου Φόρουμ των αμυντικών βιομηχανιών που οργανώνεται από την Ουκρανία και κατά το οποίο περισσότερες από 160 εταιρείες 26 χωρών πρόκειται να συγκεντρωθούν στο πλευρό των Ουκρανών βιομηχάνων, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δεκαεννέα μήνες μετά την έναρξη της σύγκρουσης, η χώρα, η οποία δεν παύει να ζητάει όπλα και πυρομαχικά από τους υποστηρικτές της, ετοιμάζεται και έναν μακρύ πόλεμο και θέλει να αναπτύξει τις δικές της δυνατότητες παραγωγής στρατιωτικών υλικών για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της.

Με τη διεθνή βοήθεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει πως θέλει «να δημιουργηθεί ένα νέο και ισχυρό οπλοστάσιο για την Ουκρανία και όλους τους υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου».

«Θα παραγάγουμε, θα οικοδομήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές παραγωγής βήμα βήμα», είναι «το μόνο μέσο για να εγγυηθούμε την ασφάλεια της Ουκρανίας», δήλωνε ο Ζελένσκι την Τρίτη σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Αμυνας αναφέρθηκε πως «περνάμε από μια λογική εκχωρήσεων σε μια βιομηχανική σύμπραξη, η οποία γίνεται ο κανόνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube