Weather Icon

Στρατηγικός Αναλφαβητισμός, ιστορικός εγωισμός και Ελληνοκεντρισμός

Στρατηγικός Αναλφαβητισμός, ιστορικός εγωισμός και Ελληνοκεντρισμός

Γράφει ο Θεόδωρος Νικολοβγένης*

Το δικό μας λιθαράκι σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου του καθηγητού Κωνσταντίνου Γρίβα (Κωνσταντίνος Γρίβας ) στο SL Press (διαβάστε εδώ).

Ο δυϊκός τρόπος σκέψης σε όλο του το μεγαλείο που συνεπάγεται Στρατηγικό Αναλφαβιτισμό:

👉Αν δεν είσαι με τον Ολυμπιακό , είσαι με τον Παναθηναϊκό (υπάρχει και ο Πανιώνιος ΓΣ. Sorry).

👉Αν δεν σου αρέσει το σουβλάκι, τότε σου αρέσει η πίτσα (υπάρχουν κι οι ντομάτες οι γεμιστές με φέτα.Sorry)

👉Αν δεν σου αρέσει η Mercendes, τότε σου αρέσει η BMW(υπάρχει και το Renault. Sorry)

👉Αν δεν σου αρέσει το BMX, τότε προτιμάς ποδήλατο με ταχύτητες (υπάρχει και το πατίνι . Sorry)

👉Αν δεν σου αρέσει η Βίσση, τότε σου αρέσει η Βανδή (υπάρχει περίπτωση να προτιμούμε την Ελλάρα την Κοκκίνου και τη Χριστινάρα την Κολέτσα. Sorry)

👉Αν δεν είσαι με τον Πούτιν τότε είσαι με τη Δύση (υπάρχει και η περίπτωση να μη μας καίγεται καρφί και να παρακολουθούμε τον πολέμο μόνο και μόνο για να εξάγουμε συμπεράσματα και να αναπροσαρμόσουμε τα δικά μας επιχειρησιακά σχέδια. Sorry)

👉Αν δεν είσαι με τον Τραμπ τότε είσαι woke (υπάρχει περίπτωση απλά να είμαστε Παπαδιαμαντικοί και Κοντογλικοί. Sorry)

👉Αν θέλεις περισσότερα Rafale, τότε δεν θέλεις F35.(υπάρχει περίπτωση να θέλουμε και τα δύο. Δύσκολο να το σκεφτείς.Sorry)

👉Αν δεν θέλεις LCS τότε είσαι αντιαμερικάνος (υπάρχει η περίπτωση απλά να προτιμούμε πλοία που πλέουν.Sorry)

👉Αν θέλεις αμερικανικές βάσεις σε νησιά τότε είσαι τσιράκι του Μπάιντεν και κοπρίτης ( υπάρχει περίπτωση να θέλουμε ανθρώπινες ασπίδες για τους τουρκικούς βαλλιστικούς -αν γνωρίζετε τι είν’ τούτο-.Sorry)

👉Αν θέλεις η Ρωσία να καταδικάσει τα γεγονότα στην Πύλα είσαι ηλίθιος γιατί εμείς φταίμε που δεν τα καταδίκασε, επειδή στείλαμε όπλα στους Ουκρανούς (υπάρχει περίπτωση να θέλουμε η Ρωσία να καταδικάσει τα γεγονότα στην Πύλα γιατί απλά αυτά είναι παράνομα.Sorry)

👉Αν βλέπεις τον Ζελένσκι και σου έρχεται εμμετός, τότε είσαι πουτινολάτρης και τα παίρνεις (υπάρχει περίπτωση να μην μας αρέσει το 12ποντο που φορούσε και να τα παίρνουμε στο κρανίο με το τουπέ που κουβαλάει όταν ζητάει περισσότερα όπλα, χωρίς ο ίδιος να καταδικάζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Sorry)

👉Αν βλέπεις αναρτήσεις ότι η αντίσταση των Ουκρανών ξεπέρασε σε διάρκεια την Ελληνική αντίσταση κατά των Ιταλών και διαολίζεσαι, τότε είσαι πουτινάκι του κερατά. (Υπάρχει περίπτωση να σκεφτόμαστε Ελληνικά και να μην γουστάρουμε να υποβαθμίζεται η θυσία για την Πατρίδα 15.600 ανδρών στα βορειοηπειρωτικά βουνά σε σχέση με το πόλεμο μισθοφόρων της Ουκρανίας . Δύσκολο να το σκεφτείς .Sorry)

👉Αν πεις κάτι καλό για την κυβέρνηση τότε είσαι κοπρίτης του Κούλη (υπάρχει και η σπάνια περίπτωση να είναι πραγματικά καλό. Δύσκολο να το σκεφτείς. Sorry)

👉Εάν υποστηρίζεις ότι οι ανεμβολίαστοι δεν δικαιούνται περίθαλψης και εργασίας ή ότι οι εμβολιασμένοι θα πάνε στην κόλαση, τότε είσαι πλανεμένος και δεν διαβάζεις ή διαβάζεις τους Αγίους (υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζουμε την ατομική ελευθερία στην επιλογή . Δύσκολο να το σκεφτείς. Sorry)

👉Εάν έχεις την ευρωπαϊκή ταυτότητα, τότε είσαι κάθαρμα και τα παίρνεις (υπάρχει και η περίπτωση να ζεις στο εξωτερικό που είναι υποχρεωτική εδώ και 20 χρόνια. Δύσκολο να το σκεφτείς. Sorry)

Θα μπορούσαμε να γράουμεω κι άλλα, αλλά τα έχουμε ήδη γράψει πριν 1,5 χρόνο και θα ήταν άσκοπο να γράψουμε ξανά τα ίδια .

Το Σύνδρομο του Ναυαρίνου:

Στην πραγματικότητα, αυτό που χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων τα τελευταία 200 χρόνια είναι το Σύνδρομο του Ναυαρίνου. Μας έσωσαν οι ξένοι και χωρίς αυτούς είμαστε χαμμένοι. Και για να προκόψεις θα πρέπει να ανήκεις είτε στο φιλοαγγλικό, είτε στο φιλογαλλικό, είτε στο φιλορωσσικό κόμμα.

Και επειδή τρέχουμε να μπούμε στα κόμματα για να “προκόψουμε”, όταν τα κόμματα μας αδειάζουν δεν έχουμε το σθένος να υψώσουμε ανάστημα και να πούμε στοπ, αυτό που κάνετε είναι λάθος, αλλάξτε το. Διότι αν αντιπαραταθούμε στο κόμμα, δεν θα διοριστεί το παιδί και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, προτιμούμε να γινόμαστε υπέρμαχοι των κομμάτων που κάνουν λάθη, εις βάρος των Εθνικών Συμφερόντων.



Ιστορικός Εγωισμός:

Τα Έθνη, στον ιστορικό κύκλο έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Δυστυχώς, ζούμε σε περίοδο παρακμής και θεωρούμε οτι έτσι θα συνεχίσει για πάντα.

Με τον τρόπο αυτό όμως, τον εγωιστικό, που προσλαμβάνει τα γεγονότα σε σχέση με το άτομο στο τώρα και όχι σαν γεγονότα από τα πολλά στην Ελληνική Ιστορία τα οποία ακόμη και αν δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τώρα, ίσως δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να επέλθει το ποθούμενο στο μέλλον, αφαιρούμε από την εξίσωση τις επόμενες γενεές.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχομένων.

Ακούς ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο και την προσφυγιά, να λένε “ 50 χρόνια είναι πολλά και κουραστήκαμε. Να το λύσουμε με οποιαδήποτε λύση να τελειώνουμε”.

Και ποιος σου είπε εσένα κύριε ότι τα εγγόνια σου θέλουν οποια λύση να’ ναι; τα ρώτησες κύριε εγωιστή;

Εάν δεν ξεφύγουμε από τον εγωιστικό τρόπο σκέψης του να βλέπουμε το δάσος την στιγμή αυτή, και δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε που μπορούμε να φτάσουμε την Ελλάδα σε 30 χρόνια δουλεύοντας σε κάθε έναν από τους 4 πυλώνες Γεωπολιτικης Ισχύος, τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Διότι η Ελλάδα θα υπάρχει και μετά από 100 χρόνια. Το ποια μορφή θα έχει, εξαρτάται από εμάς.



Ελληνοκεντρισμός:

Εχθές, είχαμε μια συζήτηση με έναν φίλο που εκτιμούμε και πάνω στην συζήτηση ανέφερε πως: “ όλοι οι λαοί θα ήθελαν να είναι Έλληνες, αλλά οι ΈΛληνες θα ήθελαν να είναι κάτι άλλο”

Δυστυχώς απ’ότι φαίνεται δεν έχουμε αντιληφθεί το ειδικό βάρος του να έχουμε γεννηθεί Έλληνες. Η Ελλάδα είναι μια πολιτισμική υπερδύναμη που ασφυκτυά. Ο μόνος τρόπος ώστε η Πατρίδα να ανοίξει τα φτερά της είναι ο Ελληνοκεντρικός και μόνο, τρόπος σκέψης.

Οτιδήποτε κι αν κάνουμε θα πρέπει να έχει μια Ελληνοκεντρικότητα. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες σε -ισμός και άλλα τέτοια, είναι απλά διχαστικά. Η προσωπολατρία και η προσκόλληση σε “ηγέτες” και “influencers” που απλά κάνουν θόρυβο και ψάχνουν followers, είναι αποδεδειγμένο οτι θα αποτύχουν καθώς το λάθος είναι στην ανθρώπινη φύση.

Μόνο οι ιδέες όπως η Πατρίδα δεν πρόκειται να απογοητεύσουν κανέναν.

#Ελληνοκεντρισμός_μόνο


*Απόφοιτος ΣΣΕ / ΕΚΠΑ

Υποψήφιος Διδάκτορας Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ

 

Στρατηγικός Αναλφαβητισμός, ιστορικός εγωισμός και Ελληνοκεντρισμός

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube