Weather Icon

Σιντζάρ, Περιοχή των Κούρδων γεζιντί του Ιράκ: Τουρκική επίθεση με drone – Νεκροί τρεις Κούρδοι νεκροί

Σιντζάρ, Περιοχή των Κούρδων γεζιντί του Ιράκ: Τουρκική επίθεση με drone – Νεκροί τρεις Κούρδοι νεκροί

Τρεις μαχητές των Μονάδων Αντίστασης Σιντζάρ νεκροί

Μια τουρκική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο βόρειο Ιράκ την Κυριακή σκότωσε τρεις μαχητές των Μονάδων Αντίστασης Σιντζάρ (YBS), μιας πολιτοφυλακής που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Τρεις μαχητές της YBS βρίσκονταν στο όχημά τους στην περιοχή Σιντζάρ όταν τους χτύπησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Στο Ιράκ και τη Συρία διεξάγεται εδώ και καιρό τουρκική εκστρατεία εναντίον μαχητών του PKK, του YBS και της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, οι οποίες θεωρούνται τρομοκρατικές ομάδες από την Άγκυρα.

Η Τουρκία διεξάγει τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και διαθέτει δεκάδες φυλάκια στο ιρακινό έδαφος, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χτυπώντας πιο κοντά σε αστικές περιοχές και σε κύριους δρόμους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube