Weather Icon
Ρωσία 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ρωσία: Φωτιά και εκρήξεις σε αεροπορική βάση στα περίχωρα της Μόσχας

Ρωσία: Φωτιά και εκρήξεις σε αεροπορική βάση στα περίχωρα της Μόσχας

Φωτ.: Telegram

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Μόσχας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Μόσχας τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε στο προάστιο Στσέλκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκεται ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, το Τσκάλοφσκι, όπου άγνωστοι σαμποτέρ προκάλεσαν πρόσφατα έκρηξη και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά και οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι μια μεγάλη στήλη καπνού ήταν ορατή στη βιομηχανική περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για θύματα ή για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι πριν ξεκινήσει η φωτιά άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει αναφορά στο περιστατικό ούτε από τις επίσημες ρωσικές αρχές ούτε καν καταγραφή του από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει την προηγούμενη Τετάρτη τη συντριβή ενός βομβαρδιστικού Su-34 κοντά στο Βορονέζ.

Από τον Μάιο, ο αριθμός των δολιοφθορών στη Ρωσία έχει αυξηθεί απότομα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine. Συνολικά, έχουν σημειωθεί πάνω από 50 απόπειρες δολιοφθοράς από την αρχή του έτους, με σχεδόν το 25% από αυτές να πραγματοποιούνται μόνο τις τελευταίες 13 ημέρες του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα.

Πηγή: Ukrinform, Kyiv Indepepdent, RBC-Ukraine, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube