Εθνική Άμυνα 30 Σεπτεμβρίου 2023

Οπλίτης Δρόμος – Πλαταιών! Ένας αγώνας δρόμου που τιμά τη μάχη των Πλαταιών και θέλει να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια

Οπλίτης Δρόμος – Πλαταιών! Ένας αγώνας δρόμου που τιμά τη μάχη των Πλαταιών και θέλει να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για να τιμήσουμε την επέτειο της ιστορικής μάχης των Πλαταιών, διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά το τρίαθλο των Τ.ΕΝ.ΕΦ. “Οπλίτης Δρόμος – Πλαταιών”. Πιο απαιτητικό στον αγωνιστικό τομέα και πιο ολοκληρωμένο στον οργανωτικό τομέα, στοχεύει σταδιακά να γίνει στρατιωτικό – αθλητικό δρώμενο διεθνούς εμβέλειας. Στον αγωνιστικό τομέα η ορεινή πορεία μετά φόρτου είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τις προηγούμενες χρονιές, ο στίβος μάχης είχε περισσότερα εμπόδια και η σκοποβολή με airsoft έγινε υπό πίεση χρόνου, συνθήκες κούρασης και υψηλών παλμών, προσομοιώνοντας έτσι το προβλεπόμενο στρες μάχης. Στον οργανωτικό τομέα ο Σύλλογος παρείχε σε όλους τους συμμετέχοντες πέρα από τα υλικά στρατοπεδίας, ένα πλούσιο ελληνικό δείπνο, το καθιερωμένο πρωϊνό και με την ενεργή συμμετοχή των εξαιρετικών εθελοντών της Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) αντιμετωπίσθηκε κάθε θέμα που αφορούσε την καταπόνηση των ασκούμενων.

Την προηγουμένη της ημέρας του τρίαθλου κατά την αναφορά του ασκούμενου λόχου, ο κύριος Κωνσταντίνος Λαγός ιστορικός – καθηγητής στη σχολή Ικάρων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής της Μπλε Ασπίδας – Hellenic Committee of the Blue Shield – του διεθνούς φορέα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO – μας ενημέρωσε διεξοδικά για το ιστορικό υπόβαθρο και τη κοσμοϊστορική σημασία της μάχης των Πλαταιών. Όλοι οι ασκούμενοι κατανοώντας τη σημασία της παρουσίας τους σε έναν από τους ιερούς τόπους μαχών του Ελληνισμού, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό ξεπερνώντας πολλές φορές τα όριά τους, αγωνιζόμενοι μέχρις εσχάτων, όπως άλλωστε έκαναν και οι πρόγονοί μας σε κάθε μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας. Αν οι ήρωες της μάχης των Πλαταιών μας έβλεπαν από κάπου, όπως τόσο επιτυχημένα φαίνεται στην αφίσα μας, σίγουρα θα ήταν περήφανοι για το ήθος και τη μαχητικότητα των εφέδρων – απογόνων τους.

Τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης Οπλίτης Δρόμος 2023 ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαταιών κύριος Αλέξανδρος Μπέκας ο οποίος μας έχει στηρίξει ολόψυχα από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τη προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής σημασίας των Πλαταιών και τη διοργάνωση του Οπλίτη Δρόμου. Θερμές ευχαριστίες στη φωτογράφο Marivasia Michailidou Art Photographer η οποία κάλυψε κάθε στιγμιότυπο της διοργάνωσης με υποδειγματικό επαγγελματισμό συνεισφέροντας στην ορθή προβολή ενός τόσο σοβαρού γεγονότος.

Ήδη από τη λήξη του προηγούμενου Οπλίτη Δρόμου είχαμε δηλώσει τη πίστη μας στο ότι οι μεγάλες μάχες ξανακερδίζονται όταν είμαστε όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι ενωμένοι, όπως τότε στη μάχη των Πλαταιών. Γι’ αυτό μας τιμούν με τη παρουσία τους έφεδροι από όλη την Ελλάδα, από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσεχώς από άλλες χώρες του εξωτερικού. Με πλήρη συνείδηση του χρέους μας έναντι της Ιστορίας και με βάση τις εμπειρίες, το ήθος και την αγωνιστικότητα των συμμετεχόντων, θα συνεχίζουμε στο διηνεκές να τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων της μάχης και την ιερή γη των Πλαταιών, ως ενεργοί Έλληνες έφεδροι.

Όλοι οι συμμετέχοντες, οι έφεδροι και φίλοι του Συλλόγου μας ανεξαιρέτως, καλούνται να γίνουν ευαγγελιστές αυτής της διοργάνωσης, βοηθώντας μας να την κάνουμε ακόμα πιο επιτυχημένη και μεγαλύτερη εκπληρώνοντας το καθήκον στους προγόνους μας, την διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και την ανάδειξη των φοβερών επιτευγμάτων των ΕΝΩΜΕΝΩΝ Ελλήνων.

Μείνετε συντονισμένοι τις επόμενες μέρες για το φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης που θα δημοσιεύεται σταδιακά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube