REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Ρώσοι έριξαν τη βόμβα – τέρας FAB 1500 με 700 κιλά εκρηκτικά

Οι Ρώσοι έριξαν τη βόμβα – τέρας FAB 1500 με 700 κιλά εκρηκτικά

Οι βόμβες έπληξαν τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες

Στις βόμβες ολίσθησης τύπου FAB οι Ουκρανοί δεν έχουν απάντηση και το κακό νέο για τους ίδιους είναι ότι πλέον οι Ρώσοι θα τις χρησιμοποιούν πιο συχνά
Η ρωσική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην Ουκρανία τη θηριώδη βόμβα FAB-1500 (υψηλής εκρηκτικής ικανότητας βάρους 1.500 κιλών).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα χτύπησε με ακρίβεια τον καθορισμένο στόχο, όπως έκανε γνωστό Ρώσος πρώην πιλότος και στρατιωτικός blogger με τον κωδικό «Fighterbomber» στο κανάλι του στο Telegram.
Στην ουσία, αυτές οι βόμβες είναι όπλα – ολίσθησης, που μπορούν να πλήξουν έναν στόχο σε μεγαλύτερη απόσταση.
Αυτό επιτρέπει στο αεροσκάφος που μεταφέρει τις βόμβες να τις εκτοξεύσει χωρίς να εισέλθει στον εχθρικό εναέριο χώρο.
Το εύρος παράδοσης βομβών έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με παρόμοια πυρομαχικά χαμηλότερης απόδοσης που χρησιμοποιούνται ήδη.

Κρατήρας 15 μέτρων

Η βόμβα είναι υψηλής ακριβείας και δημιουργεί έναν κρατήρα με διάμετρο 15 μέτρα.
Επιπλέον, η περιοχή που πλήττεται από τη βολή αυτού του πυρομαχικού είναι περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η FAB-1500 έχει εκρηκτικά βάρους περίπου 700 κιλών και μεταφέρεται από μαχητικά Su-34 και Su-35, τα οποία έχουν αναπτυχθεί εκτενώς στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Η βόμβα φέρεται να εκτοξεύτηκε από το Su-34 Fullback, το οποίο είναι ένα βομβαρδιστικό μαχητικό που μπορεί να εκτοξεύσει μια σειρά από όπλα αιχμής, συμπεριλαμβανομένων πολλών πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
Το ρωσικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον δύο από τις βόμβες UMPC FAB-1500 M54, οι οποίες θα αυξηθούν σε τρεις στο μέλλον.

bomb_monster.JPG
Πλήττει ταυτόχρονα διαφορετικούς στόχους

Το Su-34 μπορεί να εκτοξεύει τρεις βόμβες ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς στόχους.
Στις βόμβες ολίσθησης τύπου FAB οι Ουκρανοί δεν έχουν απάντηση και το κακό νέο για τους ίδιους είναι ότι πλέον οι Ρώσοι θα τις χρησιμοποιούν πιο συχνά.
Η μέγιστη εμβέλεια ολίσθησης της βόμβας είναι πολύ μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες, ελαφρύτερες βόμβες, όπως η FAB-500 M62.
Η παραγωγή της βόμβας αναμένεται να αυξηθεί τώρα που έχει δοκιμαστεί και έχει επιτύχει επιχειρησιακά
Η φονικότητα των νέων πυρομαχικών μπορεί να εκτιμηθεί στη φωτογραφία σε σύγκριση με τις μέσες ρωσικές βόμβες ολίσθησης, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρές.
Ενώ η χρήση της FAB-1500 στη μάχη μέχρι τώρα ήταν ασυνήθιστη, στο εξής θα χρησιμοποιεί πολύ πιο συχνά και αυτό είναι ένα κακό νέο για τους Ουκρανούς.
Ήδη η ρωσική κρατική βιομηχανία όπλων αυξάνει την παραγωγή της βόμβας προκειμένου να ανταποκριθεί στους απαιτούμενους όγκους παραγγελιών.
bomb_monster_2.jpg
Οι πρώτες αναφορές ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες γενικής χρήσης εξοπλισμένες με κιτ πτερυγίων για να χτυπήσει στόχους στην Ουκρανία εμφανίστηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2023.
Αργότερα, τον Απρίλιο, ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Yuri Ihnat είπε ότι οι Ρώσοι ρίχνουν «έως και 20 βόμβες ολίσθησης την ημέρα».
«Τις εκτοξεύουν από αεροσκάφη Su-35 Flanker και Su-34 Fullback, τα οποία δεν εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας μας».

Έκτοτε, Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν μιλήσει για το θέμα πολλές φορές, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να αναχαιτιστούν αυτοί οι πύραυλοι επειδή είναι «σχεδόν αδύνατο να καταρριφθούν».
Επιπλέον, ένα ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε από τη Ρωσία στις 8 Μαΐου 2023, ανέφερε ότι ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 με βόμβες μονάδας UMPK έπληξε μια τοποθεσία ξένων μισθοφόρων στο χωριό Ivanovka κοντά στο Kharkiv.
Τα κιτ πτερυγίων επιτρέπουν στα ρωσικά αεροσκάφη να εκτελούν κρυφές επιθέσεις σε θέσεις, που δεν ελέγχουν.
Οι εν λόγω βόμβες επιτρέπουν στην ρωσική αεροπορία να εξαπολύει επιθέσεις από την ασφάλεια του εναέριου χώρου της.
Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS, παρέχει τις συντεταγμένες που χρησιμοποιούν τα ρωσικά όπλα για να εστιάσουν τα πυρά τους.

su_34.jpg
Συντριπτικά πλήγματα

Επλήγησαν αποθήκες πυρομαχικών τριών ταξιαρχιών στη Petropavlovka του Kupyansk
Στην κατεύθυνση του Kupyansk έπληξε τις θέσεις τριών ουκρανικών σχηματισμών.
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν περιοχή ανατολικά της Petropavlovka, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις και οι αποθήκες πυρομαχικών της 14ης, 41ης και 88ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Δεν υπήρξε αεροπορικός συναγερμός γεγονός που υποδηλώνει ότ, η επιδρομή μπορεί να πραγματοποιήθηκε από ειδικές βόμβες FAB με κιτ σχεδιασμού και διόρθωσης.
Τα αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας μπορούν να ρίξουν τέτοιες βόμβες από απόσταση 40-60 χιλιομέτρων.
Κτυπήθηκε το Αρχηγείο και τα σημεία ανάπτυξης της 41ης 32ης, 14ης Ταξιαρχίας
Για δύο συνεχόμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε στρατιωτικές βάσεις στο Kupyansk καθώς και στο Αρχηγείο της 41ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επιπλέον, μεγάλη αποθήκη του 2ου τάγματος της 41ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας καταστράφηκε στον οικισμό Kupyansk-Uzlovoi, και στο χωριό Zapadnoye.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Zapad, Sergei Zybinsky, δύο αεροπορικές επιδρομές από Su-34 έπληξαν τους χώρους συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 32ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της οδού Volchie.
Επιπλέον χτυπήθηκε σοβαρά η 14η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, αεροσκάφη Su-25, μαζί με ελικόπτερα Ka-52 και Mi-35, πραγματοποίησαν έντεκα πλήγματα κατά της συσσώρευσης μέσων και προσωπικού της προαναφερθείσας μονάδας, καθώς και των ουκρανικών μονάδων Εδαφικής Άμυνας στην κατεύθυνση του Kupyansk.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube