Weather Icon

Οι Χριστιανοί δέχονται επίθεση στο Πακιστάν

Οι Χριστιανοί δέχονται επίθεση στο Πακιστάν

Αύξηση των περιπτώσεων ψευδών κατηγοριών βλασφημίας κατά των μελών της μειονοτικής κοινότητας στο Πακιστάν που οδηγούν σε έκρηξη βίας

Άνθρωποι επέκριναν τις υπηρεσίες ασφαλείας αφού συνέλαβαν ένα ζευγάρι χριστιανών για μια υποτιθέμενη υπόθεση βλασφημίας που καταγράφηκε εναντίον τους για βεβήλωση ενός αντιγράφου του Ιερού Κορανίου στη Λαχόρη το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Dawn, ο Ταϊμούρ, κάτοικος της Χαρμπανσπούρα, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, λέγοντας ότι στεκόταν σε ένα κατάστημα τροφίμων σε έναν δρόμο κοντά στα κεντρικά γραφεία των Ρέιντζερς, όταν είδε μερικές σελίδες να πετιούνται από τη στέγη ενός κοντινού σπιτιού.

Η αστυνομία του Βόρειου Καντονίου κατέγραψε υπόθεση βλασφημίας εναντίον της γυναίκας, η οποία ταυτοποιήθηκε ως Kiran και ο σύζυγός της Shaukat Masih για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στη βεβήλωση της ιερής γραφής. Η υπόθεση κατατέθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 295-β του Ποινικού Κώδικα του Πακιστάν.

Ο Awais Shafique είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι και οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και τώρα αναμένουν τις νομικές διαδικασίες, ανέφερε η Dawn.

Ο Faraz Parvaiz, ο οποίος κατηγορήθηκε ο ίδιος για βλασφημία από τη FIA, έγραψε στο Twitter: «Οι Χριστιανοί δέχονται επίθεση στο Πακιστάν. Η διαβόητη ομάδα #TLP Extremist’s πραγματοποιεί συγκεντρώσεις στη #Λαχόρη, η οποία είναι μια ανησυχητική κατάσταση για τους #Χριστιανούς στο #Πακιστάν. Ο εξτρεμιστής #Barelvi #TLP στη #Λαχόρη έχει καταθέσει #υπόθεση βλασφημίας, σύμφωνα με το Άρθρο 295Β, εναντίον ενός ζευγαριού #Χριστιανών για φερόμενο σκίσιμο σελίδων του Κορανίου».

Σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων ψευδών κατηγοριών βλασφημίας κατά των μελών της μειονοτικής κοινότητας στο Πακιστάν. Σε πολλές περιπτώσεις, ο λαός παίρνει το νόμο στα χέρια του και πραγματοποιεί βίαιες επιθέσεις σε σπίτια και χώρους λατρείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DND, τους τελευταίους τρεις μήνες, ένα ανησυχητικό φαινόμενο έχει εμφανιστεί στη Sargodha της επαρχίας Punjab, με τουλάχιστον πέντε καταγγελίες που συνδέονται με κατηγορίες για βλασφημία που κατατέθηκαν εναντίον χριστιανών.

Το θρησκευτικό-πολιτικό κόμμα, Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), ενορχήστρωσε μια επιθετική εκστρατεία γύρω από αυτές τις υποτιθέμενες υποθέσεις βλασφημίας, συγκεντρώνοντας υποψίες κατά των Χριστιανών και υποκινώντας διαμαρτυρίες που απαιτούν τη σύλληψη των κατηγορουμένων.

Αναφέρθηκε ότι η 16η Αυγούστου 2023 σηματοδότησε μια τραγική ημέρα για τη χριστιανική κοινότητα στη Jaranwala. Εκτυλίχθηκε μια βάναυση και καταστροφική επίθεση, με αποτέλεσμα τη βεβήλωση 24 εκκλησιών, μερικές από τις οποίες έγιναν ερείπια, και την εκτεταμένη λεηλασία και το κάψιμο εκατοντάδων σπιτιών σε 11 περιοχές στην περιοχή Faisalabad.

Αυτή η έκρηξη βίας πυροδοτήθηκε από αβάσιμες φήμες και ισχυρισμούς για βλασφημία με στόχο έναν χριστιανό κάτοικο της χριστιανικής πόλης Jaranwala.

ΠΗΓΗ: The Print

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube