Weather Icon

NYT: Γενοκτονία πάνω στους Αρμενίους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

NYT: Γενοκτονία πάνω στους Αρμενίους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η Ρωσία είναι απασχολημένη με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη χρησιμοποιεί για να διαπράξει “τα δικά της εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αρθρογράφος των New York Times Nicholas Kristof, αναφερόμενος στην κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού του διαδρόμου του Λατσίν.

“Πιθανότατα δεν έχετε ακούσει για την αγριότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του εθνοτικού αρμενικού θύλακα που ονομάζεται Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά αξίζει να διερευνηθεί”, γράφει ο συντάκτης του άρθρου, υπενθυμίζοντας την έκθεση του Λουίς Μορένο Οκάμπο, πρώην επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ότι “λαμβάνει χώρα γενοκτονία” πάνω στους Αρμένιους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να το αποκαλέσουμε γενοκτονία”, δήλωσε ο Οκάμπο στον Nicholas Kristof, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ήταν μάλλον σιωπηλό στο θέμα, θα πρέπει να αυξήσουν την πίεση στο Αζερμπαϊτζάν.

Το άρθρο των New York Times αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να άρει τον αποκλεισμό, καθώς και στη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Το Αζερμπαϊτζάν διεξήγαγε έναν σύντομο πόλεμο το 2020 στον οποίο ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα και τώρα θέλει να διεκδικήσει το υπόλοιπο και, κατά την άποψή μου, να εκδιώξει το μεγαλύτερο μέρος του αρμενικού λαού”, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Το άρθρο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, οι οποίες έχουν πολύ ευνοϊκές θέσεις σε πολλά θέματα, είναι σύμφωνες ότι το Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να ανοίξει το διάδρομο του Λατσίν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube