ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ντανίλοφ: Η Ουκρανία δεν έχει σχέδιο σε περίπτωση που εξαντληθούν τα αμερικανικά όπλα

Ντανίλοφ: Η Ουκρανία δεν έχει σχέδιο σε περίπτωση που εξαντληθούν τα αμερικανικά όπλα

Ο Ντανλίλοφ είναι Γραμματέας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Ουκρανίας

Η Δύση δεν έχει καταλήξει σε συναίνεση για το πώς θα μοιάζει μια νίκη για την Ουκρανία, μιλούν για βοήθεια, όχι για νίκη…, δηλώνει ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Alexey Danilov

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν συζητήσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που εξαντληθούν τα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Alexey Danilov σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι PBS.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία προετοιμάζεται για την πιθανότητα να εξαντληθούν τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, ο Danilov απάντησε ότι οι αρχές δεν επρόκειτο να εμπλακούν σε «αφηρημένες συζητήσεις».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε χωριστές συζητήσεις για κάποιου είδους Σχέδιο Β», σημείωσε ο Alexey Danilov.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας δεν είχαν καταλήξει σε κοινή συμφωνία για το τι θα μπορούσε να θεωρηθεί νίκη στη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.

“Η Δύση δεν έχει καταλήξει σε συναίνεση για το πώς θα μοιάζει μια νίκη για την Ουκρανία.
Μιλούν για βοήθεια, όχι για νίκη… Αν δεν έχουμε νίκη, τότε η ίδια η ύπαρξη της χώρας μας και η σύγκρουση… θα είναι μόνο θέμα χρόνου”, πρόσθεσε ο Danilov.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κοντά σε μια απόφαση να προμηθεύσουν μια μικρή παρτίδα ATACMS με κεφαλή διασποράς στην Ουκρανία.

Η αμερικανική διοίκηση δεν έχει ακόμη δημοσίως ικανοποιήσει το αίτημα των Ουκρανών να τους προμηθεύσει με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους που μπορούν να εκτοξευθούν από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS σε απόσταση 300 χιλιομέτρων, αλλά δεν αποκλείει αυτή την επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube