Weather Icon
ΗΠΑ , Κορέα – Βόρειος Κορέα , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ν. Κορέα: Κάθε προσπάθεια στρατιωτικής συνεργασίας με τη Β. Κορέα βλάπτει τη διεθνή ειρήνη και «πρέπει να σταματήσει»

Ν. Κορέα: Κάθε προσπάθεια στρατιωτικής συνεργασίας με τη Β. Κορέα βλάπτει τη διεθνή ειρήνη και «πρέπει να σταματήσει»

AP

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν αρνηθεί ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για όπλα.

Το σχόλιο του προέδρου της Νότιας Κορέας έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας προχωρούν ενεργά και ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα σε στρατιωτικές υποθέσεις με τρόπο που να βλάπτει τη διεθνή ειρήνη πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως ανέφερε το γραφείο του.

Ο Γιουν έκανε το σχόλιο σε συνάντηση κορυφής όπου συμμετείχε με τους ηγέτες των χωρών της ASEAN στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το γραφείο του.

Το σχόλιό του έρχεται εν μέσω αναφορών πως οι διαπραγματεύσεις για τα όπλα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας προχωρούν ενεργά και ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Ρωσία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Απόπειρα στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα που βλάπτει τη διεθνή ειρήνη πρέπει να σταματήσει αμέσως», φέρεται να είπε ο Γιουν κατά τη συνάντησή του με τους ηγέτες των χωρών της ASEAN νωρίτερα σήμερα Τετάρτη.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν αρνηθεί ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για όπλα.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
Ο Κιμ πρόκειται να επισκεφθεί τον Πούτιν στην πόλη Βλαδιβοστόκ, λιμάνι της Ρωσίας, αργότερα αυτόν τον μήνα, προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τον εφοδιασμό της Μόσχας με όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times.

Το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο δηλώσεων του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος τόνισε ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube