REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ουκρανία , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2023

Μήνυμα Βρετανών σε Κίεβο: Τέλος τα άρματα μάχης Challenger 2

Μήνυμα Βρετανών σε Κίεβο: Τέλος τα άρματα μάχης Challenger 2

Οι Βρετανοί παραδέχτηκαν επίσημα την καταστροφή του πρώτου άρματος μάχης Challenger 2

Τα μέλη του πληρώματος είναι ζωντανά υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Grant Shapps

Στην παραδοχή ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το πρώτο τανκ Challenger 2 κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία προχώρησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Grant Shapps, ο οποίος μάλιστα κατέστησε σαφές πως η Μ. Βρετανία δεν πρόκειται να στείλει άλλα τανκ στο Κίεβο προς αντικατάσταση του καμένου Challenger 2.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το πρώτο βρετανικό τανκ Challenger που καταστράφηκε σε πεδίο μαχών στα 30 χρόνια που χρησιμοποιείται.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι πληροφορίες είναι σωστές και αυτή μπορεί να είναι η πρώτη απώλεια από όσο γνωρίζουμε. Το τανκ χτυπήθηκε από το ρωσικό πυροβολικό. Παραδώσαμε 14 από αυτά τα άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, καταλάβαμε ότι θα βρίσκονταν στη ζώνη μάχης, ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν απώλειες εξοπλισμού, κάτι που συνέβη σε αυτή την περίπτωση» είπε μιλώντας στο Sky News ο Shapps, ο οποίος διευκρίνισε πως τα μέλη του πληρώματος δεν σκοτώθηκαν.

Μάλιστα ο Shapps έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται να στείλουν άλλο άρμα μάχης για να αντικαταστήσει το καμένο Challenger 2.

«Είχαν 14 άρματα μάχης, τώρα έχουν ένα λιγότερο. Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για εμπόλεμη ζώνη» ανέφερε ο Shapps.

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως αυτό ήταν το πρώτο τανκ που καταστράφηκε σε πεδίο μαχών, καθώς άλλο ένα Challenger 2 είχε καταστραφεί το 2003 στο Ιράκ λόγω λανθασμένων πυροβολισμών.

Μετά την παράδοση των 14 Challenger 2 στην Ουκρανία, η Μ. Βρετανία διαθέτει 213 τέτοια τανκ, εκ των οποίων τα 157 θεωρούνται ετοιμόπολεμα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube