Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μήνυμα Ουάσιγκτον προς Κίεβο: Η ουκρανική αντεπίθεση «θα διαρκέσει 30-45 ημέρες ακόμη»

Μήνυμα Ουάσιγκτον προς Κίεβο: Η ουκρανική αντεπίθεση «θα διαρκέσει 30-45 ημέρες ακόμη»

Φωτ. REUTERS/ Leah Millis

Πρόκειται για «αρκετό χρόνο», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν στη διάθεσή τους τριάντα έως σαράντα πέντε ημέρες προτού ο χειμωνιάτικος καιρός περιπλέξει την κατάσταση όσον αφορά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις αρχές Ιουνίου, εκτιμά ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Πρόκειται για «αρκετό χρόνο ακόμη», δήλωσε ο στρατηγός Μίλι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει σταθερή πρόοδο και διατήρησε αξιόλογες μάχιμες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. Η μάχη δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλι.

Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε πως σε περίπου έναν μήνα ο καιρός θα επιδεινωθεί. «Θα αρχίσουν οι βροχές» και το έδαφος θα γίνει «πολύ λασπώδες. Θα είναι πολύ δύσκολο τότε να κάνεις ελιγμούς, και κατόπιν θα αρχίσει ο βαρύς χειμώνας».

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μίλι, είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί αν η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε ή όχι.

Το Κίεβο απορρίπτει επικρίσεις Δυτικών αξιωματούχων για τους οποίους η αντεπίθεση των δυνάμεών του εκτυλίσσεται με υπερβολικά βραδύ ρυθμό και δεν επικεντρώθηκε εξαρχής στον νότο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, dpa, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube