REAL TIME |

Weather Icon

Μια αναγκαία περιήγηση μέσα σε δυστοπικές νοοτροπίες άκρως λανθασμένες – παραμορφωτικές – επικίνδυνες

Μια αναγκαία περιήγηση μέσα σε δυστοπικές νοοτροπίες άκρως λανθασμένες – παραμορφωτικές – επικίνδυνες
  1. Ως εδώ και μη παρέκει!

  Πήξαμε στους εφιάλτες εχθρούς της πατρίδας, έτοιμους να την πουλήσουν ούτε καν για 30 αργύρια και παντελώς αδιάφορους για τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού.

  Έβαλαν φωτιές οι τρεις περιώνυμοι καθηγητές και ο απόστρατος αντιναύαρχος ειδικός σύμβουλος σε μακροσκελή άρθρο τους στην «Καθημερινή» στις 30.7.2023, με μια μακροσκοπική «περιήγηση» σε πλήθος θεμάτων, κάποιες φορές κάπως ανακατεμένων, σχετικά με τα ελληνο-τουρκικά, αλλά όχι μόνο, με ένα κείμενο το οποίο δεν είναι διόλου απίθανο να σκοπεύει να «υπαγορεύσει» στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη την μελλοντική συμπεριφορά και «κατεύθυνσή» του στις προσεχείς, απ’ ό, τι φαίνεται, νιοστές «συζητήσεις» που αυτός είχε την κάκιστη ιδέα να δεχθεί με τη Τουρκία «υπό την αιγίδα» του απαραίτητου «μαϊντανού» ΗΠΑ στις οποίες «όλως κατά τύχη» αυτές δέχτηκαν μεγαλόψυχα να κάνουν τον «ανεξάρτητο διαιτητή».

   Οι τέσσερεις υπογράφοντες, δηλαδή ο κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην στρατιωτικός και οι κκ. Πέτρος Λιάκουρας, Κώστας Υφαντής και Κωνσταντίνος Φίλης, καθηγητές πανεπιστημιακοί – από τώρα και στο εξής ΔΛΥΦ χάριν συντομίας – αναλώνονται σε μια πληθώρα θεμάτων, από τους «όρους/πλαίσιο» των μελλοντικών «συζητήσεων», στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, στους υδρογονάνθρακες, στην λεγόμενη κλιματική κρίση, στο διεθνές δίκαιο, στην Ουκρανία, στα δίκαια της Ελλάδας, στα δίκαια της Τουρκίας, στους μη μενετούς καιρούς, ως και στη διάκριση «χρόνου-χρονισμού», και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ή μη, chi più ne ha più ne metta,, όπως λένε στην Ιταλία,

   διάθεση να ‘χεις να διαβάζεις μια γενική, υφέρπουσα, καλά συναρμολογημένη με λέξεις  πολύ προσεχτικά επιλεγμένες απολογία των τουρκικών θέσεων, προθέσεων, διαθέσεων, αντιθέσεων και καταθέσεων.

   Η ποικιλία των αντικειμένων κριτικής εδώ μας υποχρεώνει σε μια όσο γίνεται πιο αναλυτική, κατά γράμμα και κατά έννοια, θα λέγαμε, θεώρηση των λεγόμενων, πάντα υπό την δαμόκλεια σπάθη του περιορισμού στην έκταση, ώστε να ριχτεί όσο γίνεται περισσότερο φως στη σημασία ορισμένων βασικών λέξεων και εκφράσεων των συγγραφέων που εμπεριέχουν αναλήθειες, φαντασίες, ψέματα, λάθη, κακή πίστη, κλπ., κάτι που μπορεί να περάσει και απαρατήρητο σε μια μη «υποψιασμένη» ανάγνωση.

 

  1. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το ίδιο ρουν του κειμένου/άρθρου περί ού πρόκειται.

 

– ΔΛΥΦ:  να δώσουν μια ευκαιρία στην επαναπροσέγγιση και ενδεχομένως να ακολουθήσει η διαπραγμάτευση

– Απάντηση:  φανερά εδώ χρησιμοποιούνται δύο λέξεις απολύτως παραπλανητικές: «επαναπροσέγγιση» και «διαπραγμάτευση».

   Κατ’ αρχήν, για ποια «επαναπροσέγγιση» μιλούν; Σε όλα αυτά τα περασμένα χρόνια, από το 1973 και μετά, όταν άρχισε η τουρκική επιθετικότητα, υπήρξε ποτέ μια πραγματική και ουσιαστική προσέγγιση;! Ποτέ! Οπότε μη κοροϊδευόμαστε για δήθεν τώρα «επαναπροσέγγιση» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, για τους αφελείς που πιστεύουν, μετά που δήθεν είχε «χαθεί» η «προσέγγιση» τους

  Όσο για την «διαπραγμάτευση» που αναφέρουν, η λέξη σαφώς παραπέμπει σε μια διαδικασία συζήτησης για τη «τακτοποίηση», μεταξύ δύο ενδιαφερόμενους, κάποιου εκκρεμούς αγαθού ή δικαιώματος ή γεγονότος.

   Εδώ, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, όσο κι αν οι αρθρογράφοι κάνουν πως δεν το ξέρουν: η Ελλάδα έχει ό, τι έχει jure νομικό, γεωγραφικό και γεωλογικό, ενώ η Τουρκία δεν έχει ό, τι δεν έχει πολύ απλά γιατί διεθνείς νόμοι(συμβάσεις), γεωγραφία και γεωλογία το έχουν αποκλείσει! Γιατί το αγνοούμε;!

   Προπαντός όμως οι Τούρκοι εν έχουν τίποτα το δικό τους να «διαπραγματευτούν!         Και τότε; Επειδή η Ελλάδα έχει και νη Τουρκία δεν έχει, η Ελλάδα υποχρεούται  να θέσει σε «διαπραγμάτευση» με τη Τουρκία κάτι που της ανήκει γιατί η Τουρκία το ζητάει και το θέλει γι’ αυτήν που δεν έχει;! Η Ελλάδα να διαπραγματευτεί δική της κυριαρχία και δικαιώματα επειδή η Τουρκία έβαλε στο μάτι μέρος αυτής της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων, και τα θέλει;!

    Με λίγα λόγια, δηλαδή, «επαναπροσέγγιση» με την Τουρκία σημαίνει ελληνική αποποίηση κυριαρχίας/δικαιωμάτων μέσω «διαπραγματεύσεων-παρωδία»;!

    Όπερ σημαίνει πως οι ΔΛΥΦ προτείνουν ξεπούλημα ελληνικών ιδιοκτησιών.

    Ανοησία ή κάτι άλλο;

 

– ΔΛΥΦ: προχωρώντας σε βήματα αποκλιμάκωσης

– Απάντηση:  σαν να λέμε πως η Τουρκία έβαλε δήθεν μυαλό και θέλει να μην υπάρχει πια ένταση με την Ελλάδα. Διερωτόμαστε πού οι ΔΛΥΦ «είδαν» τα «βήματα» αυτά; Στη πράξη τί έκαναν οι Τούρκοι για να δείξουν ότι «αποκλιμακώνουν» την ένταση που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει; Ουσιαστικά τίποτα.

Απεναντίας, ακάθεκτοι προχωρούν σε επιθετικές ενέργειες, λεκτικές μεν, όχι λιγότερο όμως προβοκατόρικες και απαξιωτικές που σίγουρα είναι όλο το αντίθετο από όποια έννοια «αποκλιμάκωσης» και είναι βεβαίως οι απαραίτητες «σφήνες» του τουρκικού αφηγήματος.

   Μια άλλη φαντασίωση των ΔΛΥΦ είναι πάλι η θεωρία τους ότι ο λόγος των δήθεν «βημάτων αποκλιμάκωσης» της Τουρκίας με την Ελλάδα βρίσκεται στη (κακή) «κατάσταση της τουρκικής οικονομίας» και στον «πόλεμο στην Ουκρανία». Πού παν και τα βρίσκουν!

 

– ΔΛΥΦ:  ο  αναθεωρητισμός [τους Τουρκίας] δεν είναι χωρίς κόστος

– Απάντηση: Λάθος. Σε τί είδαν οι ΔΛΥΦ να «κοστίζει» στη Τουρκία ο αναθεωρητισμός της που διαρκεί σχεδόν μισό αιώνα και τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία του και στην τοξικότητά του;  Έχασε κάτι; Τί έχασε; Πού έχει πληγεί; Στη στρατιωτική ισχύ της μήπως; Ή στις διπλωματικές ικανότητές της; Ή στην ίδια την οικονομία της η οποία εάν έχει τα χάλια που έχει, αυτό το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στα προβλήματα τουρκικής εσωτερικής προέλευσης, άμεσα παράγωγα της άσχετης διαχρονικής πολιτικής του Ερντογάν και της κλίκας του, καμία σχέση με εξωτερικούς παράγοντες.

 

– ΔΛΥΦ: η ενότητα που επέδειξε η Δύση… περιορίζει την ελευθερία κινήσεων της Άγκυρας

– Απάντηση: η Ζαν ντ’ Αρκ «άκουγε φωνές», οι ΔΛΥΦ «βλέπουν» καταστάσεις! Και μιλούν με καθαρά δογματικό ύφος, κάτι σαν το «πίστευε και μη ερεύνα»: αυτό λέω και έτσι είναι, δεν νιώθουν καμία ανάγκη να δώσουν κάποιος «εξηγήσεις» ή «αποδείξεις» για ό, τι  αποφαντικά ξεστομίζουν.

   Πού, θα θέλαμε να μάθουμε κι εμείς,  «περιορίστηκε» η Τουρκία. Στον στρατιωτικό τομέα, σε κάποια στεριά ή θάλασσα; Συρρικνώθηκε η διπλωματία της και σώπασε; Υπάρχει κάπου όπου οι Τούρκοι «κλείστηκαν» και «περιορίστηκαν» και δεν το ξέρουμε; Έβαλαν φρένο στη γλώσσα τους και στην αυθάδεια τους, από τον Ερντογάν ως το τελευταίο τσιράκι του στη Κύπρο;

 

– ΔΛΥΦ: η τελευταία [δηλ. η Τουρκία] αναβαθμίζεται απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία

– Απάντηση: ε όχι πια! Φάσκουν και αντιφάσκουν οι αθεόφοβοι. Πριν από λίγο μας έλεγαν πως ο πόλεμος (στην Ουκρανία) επηρεάζει (εννοώντας μάλλον: αρνητικά!) τη Τουρκία, δεν είναι γι’ αυτήν χωρίς κόστος, και τώρα εδώ μας λένε πως αυτός ο ίδιος πόλεμος αναβαθμίζει τη Τουρκία! Σαν πολλή σύγχυση δεν διαφαίνεται!

 

– ΔΛΥΦ: η επανάκαμψη των ΗΠΑ στην Ευρώπη

– Απάντηση: γιατί; πότε οι ΗΠΑ  είχαν «καμφθεί» στην Ευρώπη και δεν το μάθαμε; πότε, και τώρα «επανακάμπτουν»;! Μάλλον οι ΔΛΥΦ δεν έχουν μάτια για να δουν πόσο υποτακτική στις ΗΠΑ είναι αυτή η Ευρώπη γενικά, και μέσα σε αυτήν ειδικά η Ε.Ε. (δεν είναι και δημιούργημά τους;), όχι μόνο τώρα, αλλά από δεκαετίες κιόλας, τόσο υποτακτική  που «ως Ευρώπη» και ως Ε.Ε. έπαψε πια προ πολλού, οριστικά, να είναι πολιτικά υπολογίσιμη στο διεθνές στερέωμα, οι Αμερικανοί κυριολεκτικά την έθαψαν κάτω από την ηγεμονική παρουσίας τους και οι Ευρωπαίοι τόσο «πουλήθηκαν» που κατάντησαν απλά αμερικανικά φερέφωνα και πιστά σκυλάκια τους!

    Τρανή απόδειξη η τυφλή υπακοή των Ευρωπαίων στους Αμερικανούς στον και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο τυφλή υπακοή ώστε να φτάνει στο σημείο να αδιαφορούν παντελώς οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» για την αφαίμαξη, δυστυχία και φτώχεια που η «αγάπη τους προς την Ουκρανία» για χατίρι των Αμερικανών προκαλεί στους κοινοτικούς, κι όχι μόνο, λαούς τους!!

    Μια ζωή οι Ευρωπαίοι δέχονται να είναι υποταγμένοι στους «φίλους και συμμάχους» Αμερικανούς, εντός και εκτός ΝΑΤΟ! Άκου εδώ, «επανακάμπτουν» λέει!

 

– ΔΛΥΦ: την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

– Απάντηση: το να μιλάς για «εξομάλυνση» σχέσεων δεν αρκεί.  Είναι πονηριά. Πρέπει να μας πεις και τί εννοείς με αυτή την «εξομάλυνση». Δεν παίζουμε με τις αμφισημίες, όσο κι αν είναι συχνό πολιτικο-καθηγητίστικο χούι να λέμε χωρίς να πούμε. Όπως ξέρουμε, η Τουρκία μόνο μια «εξομάλυνση» δέχεται: εκείνη που γίνεται με βάση τα δικά της δεδομένα.  Η Ελλάδα; ποια «εξομάλυνση» δέχεται; Την ελιαμεπιστική των πρωθυπουργικών συμβούλων και διαφόρων παρατρεχάμενων;

Αυτήν προνοούν και εννοούν οι ΔΛΥΦ;

     Εξάλλου δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να «γίνεται κομμάτια» για να «εξομαλύνει» μια γενική κατάσταση εντάσεων που δεν προκαλεί η ίδια, αλλά μόνο, αποκλειστικά και πάντα η Τουρκία;! Πού είναι γραμμένο πως η Τουρκία πρέπει πάντα να δημιουργεί προβλήματα και η Ελλάδα πρέπει πάντα να προσπαθεί να «εξομαλύνει» τις ακρότητες τις Τουρκίας; Η Τουρκία να βάζει φωτιές και η Ελλάδα να τις σβήνει «εξομαλύνοντας» το κλίμα και προσφέροντας πάντα κάτι δικό της στη Τουρκία, ως «θυσία» για την «εξομάλυνση»;!

 

– ΔΛΥΦ: μια διαδικασία ουσιαστικότερης διαπραγμάτευσης επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου

– Απάντηση: ώπα!, εδώ στοπ! κατ’ αρχήν! πού και πότε είδε κανείς την Τουρκία να «διαπραγματεύεται» με βάση το διεθνές δίκαιο;! Πουθενά και ποτέ. Η Τουρκία αναγκάστηκε να «ακολουθήσει» το διεθνές δίκαιο μόνο όταν βρέθηκε ως μέρος διεθνών Συμβάσεων μη μπορώντας να αποφύγει την διαδικαστική νομική σχέση με άλλες μεγάλες χώρες. Ένα το κρατούμενο.

     Τώρα, για τους ΔΛΥΦ τί σημαίνει το «ουσιαστικότερη»; Δεν μας το λένε. Πάντα δογματικοί. Το δέχεσαι, κι ό, τι είναι. Καμία διευκρίνιση. Αυτό το «ουσιαστικότερη» σε τί αναφέρεται; Στη θεματολογία; Στη διαδικασία; Και με το να λένε σαν ένα είδος  καμουφλαρίσματος: «επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου», και επειδή το «διεθνές δίκαιο» που εφαρμόζεται στη περίπτωση είναι η UNCLOS και μόνο η UNCLOS, η οποία και προσφέρει και την αντικειμενικότερη και ουσιαστικότερη έννοια σε όποια διαπραγμάτευση κι αν γίνεται, θα ‘λεγε κανείς πως οι αρθρογράφοι συμφωνούν με ό, τι αυτή η τελευταία προνοεί. Έλα όμως που  για τη Τουρκία η UNCLOS είναι όπως για τον διάβολο το λιβάνι: ούτε να δει γραμμένη μπροστά της τη λέξει UNCLOS, δηλαδή το ισχύον διεθνές δίκαιο, δεν θέλει!! Οπότε; Πάλι λέμε κουραφέξαλα.

    Συμπέρασμα αριθ. 1: η Τουρκία είναι η μόνη που δεν θέλει καμία «ουσιαστικότερη» διαπραγμάτευση βάσει του διεθνούς δικαίου! Ένα κι ένα κάνουν δύο.     

    Συμπέρασμα αριθ. 2: το «ουσιαστικότερη» των ΔΛΥΦ θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως πρέπει μάλλον να σημαίνει «μια διαπραγμάτευση βασισμένη ή στα δεδομένα της Ελλάδας ή στα δεδομένα της Τουρκίας ή και των δύο. Επειδή όμως τα «δεδομένα» της Ελλάδας βασίζονται στην UNCLOS/διεθνές δίκαιο που η Τουρκία απορρίπτει ή αγνοεί, δεν μένει παρά το τελικό συμπέρασμα ότι το «ουσιαστικότερη» των ΔΛΥΦ αναφέρεται ακριβώς και μόνο στα «δεδομένα» της Τουρκίας διότι μόνο με αυτά, υπονοούν, θα μπορεί να γίνει μια «ουσιαστικότερη» διαπραγμάτευση, δηλαδή άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις της Ελλάδας στη Τουρκία!

 

– ΔΛΥΦ: αν κάποια πλευρά επιθυμεί να τορπιλίσει τον διάλογο, αυτή δεν (πρέπει να) είναι η Ελλάδα

– Απάντηση: Λάθος, μέγιστο λάθος! Και γιατί, αξιότιμοι κύριοι, δεν πρέπει να είναι η Ελλάδα; Έχει κάτι να κερδίσει από τον δήθεν «διάλογο»; Και τί είναι αυτό; Ούτε εδάφη, ούτε δικαιώματα ούτε τίποτα άλλο δεν έχει να κερδίσει! Και δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ελλάδα να «σέρνεται» σε έναν δήθεν «διάλογο» επειδή έτσι κάποιες τρίτες χώρες θέλουν εμφανέστατα για να ευνοήσουν, κάποια στιγμή  την Τουρκία!

    Για ποιον «διάλογο» μιλάμε με τη Τουρκία όταν γι’ αυτήν η λέξη «διάλογος» μόνο ένα πράγμα σημαίνει και τίποτα άλλο: «εσύ είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς ό, τι θέλω εγώ».

    Πέρασε μισός αιώνας «διαλόγου» με τη Τουρκία, διαλόγου κουφών Τούρκων και η Τουρκία τίποτα δεν άλλαξε στην μαξιμαλιστική ατζέντα της να τα πάρει όλα και η Ελλάδα να τα δώσει όλα!

   Υπό τέτοιες συνθήκες, όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση είναι για την Ελλάδα να τορπιλίσει σε οποιαδήποτε στιγμή αυτόν τον καραγκιοζλίδικο «διάλογο» – έναν «διάλογο» που οι ξένοι επιτήδειοι, σε αγαστή συμφωνία με τους Τούρκους, κάθε τρεις και πέντε επαναφέρουν στην επικαιρότητα πάντα ελπίζοντας πως, κάποτε, με τις πιέσεις και εκβιασμούς τους οι Έλληνες θα καμφθούν και θα κάνουν… τα χατίρια των Τούρκων, επιτέλους!

    Αυτό ακριβώς σήμερα επιχειρείται να γίνει, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού που θα είναι και ο πρώτος χαμένος.                                     

 

– ΔΛΥΦ: είναι αλυσιτελής η… άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Κύπρο… οι όμορες χώρες όπως η Αίγυπτος… με τις οποίες επιθυμούμε μια σχέση εμπιστοσύνης, θα προβληματίζονταν… ενώ [εμείς, δηλαδή η Ελλάδα] θα εμφανιζόμασταν περιφρονητικοί έναντι του Δικαίου της Θάλασσας που… επικαλούμαστε

– Aπάντηση: τί να πει κανείς γι’ αυτές τις λεκτικές, αλλά και νοητικές ανοησίες;! Δηλαδή, κατά τους ΔΛΥΦ, το να οριοθετήσεις ΑΟΖ με τη Κύπρο με βάση την UNCLOS(Δίκαιο της Θάλασσας!) αντιστοιχεί σε… περιφρόνηση έναντι προνοιών αυτού του ίδιου Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS)!;!;

   Αμφιβάλλουμε σφόδρα κατά πόσο η γραφή αυτών των «εξυπνάδων» συνδέεται με κάποιο μυαλό!

   Επίσης, αναφέρονται σε «όμορες χώρες», στον πληθυντικό, μάλλον αραβικές όμορες χώρες, όπως η Αίγυπτος, και δεν μιλάνε για το ποιες είναι αυτές οι «όμορες χώρες» εκτός από την Αίγυπτο! Αν εννοούν την Συρία και τον Λίβανο, τι σχέση έχουν αυτές, ανατολικά της Κύπρου, με την ελληνο-κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά της Κύπρου;!

   Και γιατί, παρακαλώ, Συρία και Λίβανος «θα προβληματιστούν» από την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου; Τις μειώνει; Όχι. Μπαίνει σφήνα στις θάλασσες τους; Όχι. Τότε; Ή μήπως «θα προβληματιστεί» και η «όμορη» Ιορδανία στην άλλη άκρη;! Ή μήπως ως «όμορες» εννοούν τη Βουλγαρία, τα Σκόπια ή την Αλβανία; Όλα να τα περιμένεις!

   Ίσως όμως αναφέρονται στη Τουρκία, «όμορη χώρα»;! Ναι. Μάλλον σε αυτήν θα αναφέρονται, που μπορεί να «προβληματιστεί» – τί αμαρτία για την Ελλάδα! – και θα «στεναχωρηθεί»! 

   Αλλά θα προβληματιστεί και η Αίγυπτος; Μη μας κάνετε και γελάμε!  Η Αίγυπτος που πήρε την μερίδα του λέοντος στο έκτρωμα ΑΟΖ που η Ελλάδα διέπραξε το έγκλημα να υπογράψει μαζί της;

   Και βέβαια θα έπρεπε να προβληματιστεί, γιατί κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε   να καταγγείλει δίχως κανένα δισταγμό αυτή την από κάθε άποψη εγκληματική ΑΟΖ με τη  Αίγυπτο, ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΟΖ με Κύπρο και μετά, αν η Αίγυπτος θέλει, με βάση την ΑΟΖ Ελλάδα-Κύπρος, ας οριοθετήσει ΑΟΖ με Ελλάδα για το υπόλοιπο της θάλασσας που έμεινε προς οριοθέτηση!!!  

   Όσο για τους «προβληματισμούς» της Τουρκίας, ουσιαστικά πρέπει να είναι χωρίς σημασία για την Ελλάδα, για δύο λόγους:

α) η Τουρκία, με όλα τα ελληνικά νησιά μπροστά της, στη πράξη δεν μπορεί να έχει σχεδόν καμία πρόσβαση στη Μεσόγειο, και

β)   η UNCLOS, δηλαδή το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή το Διεθνές Δίκαιο ορίζει καθαρότατα τα όρια της Τουρκικής ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όπως και εκείνα της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου. Επομένως…

   Αυτό το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία των φίλων ΔΛΥΦ αυθαίρετα δεν το αναγνωρίζει. Γι΄ αυτό και σκαρφίστηκε την «Γαλάζια Πατρίδα» και, μαζί με τους Αμερικανούς, τον «χάρτη Μπάιντεν». που είναι ένα και το αυτό!!

   Και πάνω σε αυτά τα «τουρκικά δεδομένα» οι ΗΠΑ επιχειρούν λίαν προσεχώς να «αλυσοδέσουν» την Ελλάδα στις «συζητήσεις» που πολύ κακώς ο Γεραπετρίτης (Μητσοτάκης) άρχισε με τον Φιντάν με προοπτική «περεταίρω εμβάθυνση» που μάλλον θα «πετσοκόψει» την Ελλάδα.

   Ίσως και γι’ αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε μάλλον ευτυχής: «Έχουμε ξεκινήσει μια θετική εποχή»! Για να προσδιορίζει ο Τούρκος ως «θετική» την εποχή σίγουρα το επίθετο δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, αλλά στη Τουρκία και το κάτι θετικό που θα λάβει!

 

– ΔΛΥΦ: το σημαντικότερο: η Άγκυρα θα προσπαθήσει άμεσα, αφού πρώτα μας καταγγείλει για αποκλεισμό της, να παραβιάσει τη συμφωνία μας με τη Λευκωσία

– Απάντηση: καλά, μια στιγμή. Από το ότι η Ελλάδα θα ακολουθεί τον διεθνή νόμο (UNCLOS) οριοθετώντας ΑΟΖ με Κύπρο, όπως έχει όλο το δικαίωμα, συμπεραίνουμε  ότι «αποκλείουμε τη Τουρκία»;!

    Αλήθεια, από τί την αποκλείουμε; Από εκείνο που η UNCLOS, το Δίκαιο της Θάλασσας, ο διεθνής νόμος αναγνωρίζει πως είναι χώρος ελληνικής θάλασσας και η οριοθέτησή του είναι καθ’ όλα νόμιμη;!

    Μα οι κύριοι ΔΛΥΦ δεν γνωρίζουν πως γεωγραφικά η Τουρκία είναι από μόνη της, εκ φύσεως, αποκλεισμένη στις ακτές της Μικρασίας;;!!

    Ιστορικά – και κανείς να μη κάνει πως δεν το ξέρει! – η Τουρκία από μόνη της προκάλεσε αυτόν τον γεωγραφικό αποκλεισμό επιλέγοντας την λάθος πλευρά στον πόλεμο και ως ηττημένη, συνεπώς, άσχετο κι αν τώρα προσπαθεί να διαγράψει εκείνη τη βαριά ήττα ληστεύοντας την Ελλάδα! Αν είχε κερδίσει στον πόλεμο, πολύ πιθανόν να μη καταντούσε να είναι τόσο «αποκλεισμένη». Ποιος ξέρει;

    Ανεξάρτητα όμως απ’ όλα ετούτα, επειδή είναι αποκλεισμένη από γεωγραφία και διεθνείς συμβάσεις, αυτός είναι σοβαρός λόγος με το έτσι θέλω να ζητάει να επιβληθούν όσες αλλαγές της συμφέρουν εις βάρος της Ελλάδας για να βγει στο Αιγαίο;!

    Τέτοια μαθήματα στους μαθητές τους κάνουν οι περιώνυμοι καθηγητές στα πανεπιστήμια τους;    

 

– ΔΛΥΦ: να βάλουμε κάτω όλες τις εκατέρωθεν διεκδικήσεις

– Απάντηση: συγγνώμη, αλλά ξέρουν τί λένε οι αθεόφοβοι; Ποιες εκατέρωθεν διεκδικήσεις; Υπάρχουν ελληνικές διεκδικήσεις τουρκικής θάλασσας και τουρκικών νησιών ή, τέλος πάντων, τουρκικών δικαιωμάτων που δεν το ξέρουμε και δεν το μάθαμε ποτέ;! Τί σαχλαμάρες είναι αυτές; Και μετά, για ποιες «όλες» μας παραμυθιάζουν οι ΔΛΥΦ; Όλες ποιες; Τις τουρκικές παρανομίες;!

    Διότι μια Τουρκία που δεν έχει τίποτα το δικό της στο Αιγαίο, δεν μπορεί να διεκδικήσει απολύτως τίποτα! και ό, τι αποπειράται να διεκδικήσει ως δικό της, είναι κι αυτό απολύτως παράνομο. Εσύ έρχεσαι στο σπίτι μου και διεκδικείς ό, τι δικό μου έχω μέσα στο σπίτι μου;!

    Παραλογιζόμαστε; Ίσως οι ΔΛΥΦ αγνοούν (είναι δυνατόν;) πως στο Αιγαίο η Τουρκία έχει μόνο το 7% ΑΟΖ και η Ελλάδα το 93%, και στο ίδιο το Αιγαίο έχει μηδέν υφαλοκρηπίδα, και πως το βλακώδες τουπέ της να μιλάει για μια δήθεν «υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας» είναι απλά το πιο ηλίθιο παραμύθι της Χαλιμάς για ανόητους αφελείς, γιατί επίσης οι ΔΛΥΦ ίσως δεν ξέρουν – ή κάνουν πως δεν ξέρουν! – πως όλη η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, δηλαδή ο βυθός του, έως τις μικρασιατικές ακτές συγκροτεί γεωλογικά στο ελληνικό τεκτονικό φύλλο (πολύ πιο παλιό από το τουρκικό!), ενώ το τουρκικό τεκτονικό φύλλο (ας το ονομάσουμε, λανθασμένα, «υφαλοκρηπίδα») τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις ίδιες μικρασιατικές τουρκικές ακτές!! Τα πάντα επιστημονικά επιβεβαιωμένα, όχι τουρκικές αρλούμπες!!

 

ΔΛΥΦ:  αυτό που διαφεύγει είναι ότι… και η τουρκική υφαλοκρηπίδα υπάρχει ispo facto και ab initio

– Απάντηση: τί μεγάλο κρίμα που οι λατινικούρες των ΔΛΥΦ  είναι απολύτως χωρίς κανένα αντίκρισμα! Ωστόσο διερωτάσαι: μα πού παν και τις βρίσκουν και ξεφουρνίζουν μερικοί Έλληνες αυτές τις μνημειώδους μπούρδες; Απίστευτο αλλά αληθινό. Μήπως  κάποιοι ανήκουν σε κάποια 5ης Φάλαγγας στη χώρα;

    Μόλις πριν από λίγο είπαμε ότι οι εγκυρότεροι επιστήμονες-γεωλόγοι αποφάνθηκαν μια για πάντα: η Τουρκία δεν έχει καμία υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και η υφαλοκρηπίδα της ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ οριστικά κι αμετάκλητα στις μικρασιατικές ακτές της!! Τελεία και παύλα, όσο κι αν μερικοί-μερικοί ντόπιοι βαλτοί κόπτονται να της «εφεύρουν» μια ανύπαρκτη υφαλοκρηπίδα με την ύπουλη ελπίδα να πλήξουν τη χώρα τους!!

    Άκου παράνοια τούρκων και φιλότουρκων! Με το ζόρι «τουρκική» υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο!

 

– ΔΛΥΦ: η Τουρκία για να ισχυριστεί ότι υψώνουμε ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» εις βάρος της… δείχνοντας προς τον ξένο παράγοντα ότι την ευθύνη της κλιμάκωσης φέρει η ελληνική πλευρά

– Απάντηση: και το ξαναλέμε: δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου καλά με μερικούς ονόματι  Έλληνες.

   Τί ξεστομίζουν αυτοί οι κύριοι; τί παραλήρημα διαλεκτικής ανοησίας είναι αυτό!

   Εδώ συμβαίνει κάτι το απίστευτο και εν πάση περιπτώσει απαράδεκτο. Αυτοί οι άνθρωποι προεξοφλούν χωρίς καμία απόδειξη, ούτε καν ένδειξη, τελείως αυθαίρετα και πάντα υπό την οπτική γωνία των Τούρκων, καταστάσεις όπου οι ίδιοι φαντάζονται πως οι Τούρκοι θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες δημιουργούν σε βάρος τους, καταστάσεις εντελώς απίθανες [ούτε λίγο ούτε πολύ «ξεθάβουν» φανταστικά «σιδηρά παραπετάσματα»(!!)] που ιστορικά ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν ποτέ εδώ.

    Και επίσης, ακόμη πιο αυθαίρετα «φαντάζονται» οι καθηγητές, πάντα έχοντας στο νου τους τούς «ταλαίπωρους» Τούρκους, πως για την καταραμένη ελληνική «κλιμάκωση» με τα «σιδηρά παραπετάσματά» τους ενάντια στη Τουρκίας, οι Έλληνες θα βρεθούν με τη πλάτη στο τοίχο μπροστά στους ξένους (μάλλον Γερμανούς κοινοτικούς και Αμερικανούς «φίλους») που θα τους θεωρήσουν «φταίχτες» και υπεύθυνους γα το «κακό» που θα προξενήσουν στους Τούρκους!!

    Και εκπλησσόμαστε: πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που υποτίθεται πως είναι σοβαροί πανεπιστημιακοί να σκαρφίζονται τέτοιες ελαφροΐσκιωτες νοητικές ακροβασίες υπονοώντας δήθεν ακραίες ελληνικές επιθετικότητες κατά των ειρηνικών αθώων Τούρκων τις οποίες οι «ξένοι παράγοντες» θα τιμωρήσουν θεωρώντας τες αρνητικά και έτσι πλήξουν την Ελλάδα!

    Ακόμη μια φορά, τέτοια μαθαίνουν στους φοιτητές τους;! Σώθηκαν…

 

– ΔΛΥΦ: μια ουσιαστική συζήτηση με την Τουρκία

– Απάντηση:  οι κύριοι ΔΛΥΦ πάλι επιμένουν στο επίθετο «ουσιαστική». Πολύ ύποπτο. Μόνο που δεν μας λένε ποτέ τί εννοούν για «ουσιαστική συζήτηση», τί πρακτικά σημαίνει γι’ αυτούς η λέξη «ουσιαστικός» και τί μη.

   Η Ελλάδα λέει: «με τους Τούρκους συζητώ μόνο για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ».  Αυτό δεν είναι «ουσιαστικό»; Η Τουρκία λέει: «με την Ελλάδα όλα στο τραπέζι», όπου το «όλα» σημαίνει όλα όσα παράνομα/παράλογα παρουσιάζει ως δικά της ενώ ανήκουν στην Ελλάδα. Μήπως αυτό είναι «ουσιαστικό» για τους ΔΛΥΦ;!

 

– ΔΛΥΦ: σε αυτή την ιστορική καμπή

– Απάντηση: πού τη βλέπουν αυτή την «ιστορική καμπή»; «Ιστορική» για ποιον; για την Ελλάδα, επειδή θα δώσει στους Τούρκους ή για την Τουρκία, επειδή θα πάρει απ’ την Ελλάδα;! Ή μήπως «ιστορική» γιατί η Τουρκία θα δώσει και η Ελλάδα θα πάρει;;!!

   Ύποπτο αυτό το «ιστορική». Μήπως κάτι γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί, που μάλλον θα έχουν τις entrées  τους στα τουρκικά παρασκήνια; Κάτι θα ξέρουν που θα συμβεί έχοντας τα χαρακτηριστικά του «ιστορικού γεγονότος», «ιστορική ισχύ». Πάντως αυτή η «ιστορικότητα» της στιγμής μυρίζει… βρώμικα! Γιατί λίγο πιο κάτω οι ΔΛΥΦ μας λένε, σύγχρονες Πυθίες: το μέλλον… αδύνατον να προβλεφθεί, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες τάσεις, οι οποίες «τάσεις» μάλλον υποπτευόμαστε πως πρέπει να είναι η «βούληση» του παντοκράτορα Αμερικανού να «τελειώνει» επιτέλους(!) με τα ελληνοτουρκικά «τραβήγματα»: η Τουρκία περιμένει τα λάφυρα.

 

– ΔΛΥΦ: οι κανόνες πάνω στους οποίους βασίζουμε τα δίκαια μας και  η στρατηγική μας αμφισβητούνται από πολλές πλευρές

– Απάντηση: έχοντας υπόψη πως οι «κανόνες» που η Ελλάδα ακολουθεί είναι η νομοθεσία της UNCLOS, κανείς απ’ ό, τι ξέρουμε δεν είπε ότι τώρα είναι «ρευστοί» και «αμφισβητούνται από πολλούς, δηλαδή από πολλά κράτη!! Ποιος τους αμφισβητεί, παρακαλώ; Είναι γνωστό: η Τουρκία και η Κίνα τους αμφισβητούν. Και επειδή αυτοί οι δύο τους αμφισβητούν, πάει να πει ότι «αμφισβητούνται από πολλούς»;!

   Εξάλλου, για να είμαστε «σωστοί», πρέπει να πούμε πως και οι ίδιοι οι Αμερικανοί τους αμφισβητούν εις βάρος της Ελλάδας, αλλιώς δεν θα επέμεναν στο να λένε στους Έλληνας τη κρυάδα «βρείτε τα μεταξύ σας», δηλαδή «βρείτε τα» όχι με τους κανόνες της UNCLOS που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, αλλά με τους παράνομους «κανόνες» της Τουρκίας! Έτσι δεν είναι;

   Η «πολλές πλευρές» των ΔΛΥΦ είναι μια γενίκευση ο μόνος σκοπός της οποίας είναι να κτυπήσουν την Ελλάδα αμφισβητώντας την που πιστεύει σε αυτούς τους κανόνες, να αδυνατήσουν την δύναμη πίστης της Ελλάδας σε αυτούς.

 

– ΔΛΥΦ: παραπέμποντας στον χρόνο την απόπειρα διευθέτησης

– Απάντηση: βιάζονται οι ΔΛΥΦ να γίνει η «διευθέτηση»! Και απειλούν κιόλας πως δήθεν όσο αφήνουμε να περάσει ο χρόνος και δεν «διευθετούμε» με τους Τούρκους, τόσο χειρότερα θα είναι για μας τα πράγματα αργότερα!

   Και είμαστε στο «πάλι τα ίδια»:  για ποια «διευθέτηση» μιλούν οι κύριοι αυτοί; τί έχει να «διευθετηθεί» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκτός από την ΑΟΖ και μόνο την ΑΟΖ, την οποία εξάλλου εμφανώς οι Τούρκοι δεν εννοούν να «διευθετήσουν» μα βάση την UNCLOS γιατί ξέρουν πως δεν τους συμφέρει και γι’ αυτό περιμένουν πώς και πώς να γίνει η προσπάθεια εφαρμογής του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ(!) ΧΆΡΤΗ ΜΠΆΙΝΤΕΝ, τον οποίο οι Αμερικανοί πολύ ευχαρίστως υιοθέτησαν ως εφαρμοστέο γιατί έτσι διπλά τους ευνοεί.

   Αλήθεια, εκτός από την ΑΟΖ η Ελλάδα τί «άλλο» θα πρέπει να «διευθετήσει»; Στο τραπέζι υπάρχουν μόνο οι παρανοϊκές απαιτήσεις της Τουρκίας πάνω σε ελληνική κυριαρχία και δικαιώματα που οι πάντες γνωρίζουν.

    Η «διευθέτηση» που εννοούν οι ΔΛΥΦ αφορά μόνο την ελληνική κυριαρχία και δικαιώματα που η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι για να τα μοιράσει με την Τουρκία ή αφορά κάποια άγνωστη ως τώρα στους πάντες «τουρκική κυριαρχία και δικαιώματα» που η Τουρκία θα βάλει στο τραπέζι για να τα μοιράσει με την Ελλάδα;!

   Θα μας το πουν οι αξιότιμοι ΔΛΥΦ;  Περιμένουμε!

 

– ΔΛΥΦ:  να συνυπάρξουμε με την Τουρκία που έχουμε, όχι με αυτή που θέλουμε

– Απάντηση: Νά και το κερασάκι στη τούρτα των ΔΛΥΦ! Τί σημαίνει; Μα πολύ απλά γι’ αυτούς τους κύριους πρέπει να φερόμαστε όπως θέλει η Τουρκία και όπως αυτή θέλει να είναι, και να ανεχόμαστε όλα τα παράνομά της!!

   Ως εκ τούτου η ύπαρξή μας πρέπει (ναι, αυτή τη λέξη χρησιμοποιούν οι κύριοι ΔΛΥΦ: πρέπει!) να ταυτιστεί με εκείνο που θέλουν οι Τούρκοι, γιατί οι Τούρκοι δεν αλλάζουν(!), εμείς πρέπει να αλλάξουμε(!!), οι Τούρκοι είναι ακλόνητοι στα πιστεύω τους, εμείς (οι Έλληνες) πρέπει να ακυρώσουμε τα δικά μας πιστεύω για να συντονιστούμε με το «είδος» Τούρκων που έχουμε μπροστά μας και να προσαρμοστούμε σε αυτό!

 

  1. Αυτά λοιπόν, και άλλα διάφορα «ωραία» μας λένε οι Έλληνες ΔΛΥΦ. Και επειδή τα παραλένε, προσπαθούν κάπως να καλυφθούν πίσω από κάποια «νομιμότητα» δηλώνοντας πονηρά: «μια ενδεχόμενη όμως επίλυση στη βάση του διεθνούς δικαίου διασφαλίζει τα δικαιώματά μας», ενώ μόλις λίγο πριν μας είπαν, με λίγα λόγια, κάτι όπως: «η Τουρκία θέλει να εφαρμόσει το δικό της νόμο» και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή τη Τουρκία, όχι τη Τουρκία που θέλουμε (να ακολουθεί τον διεθνή νόμο), που όμως δεν ακολουθεί ποτέ!

   Ένας αδέξιος τρόπος να μπερδέψουν τα «χαρτιά» στο τραπέζι και να κρύψουν την τουρκική λυκοφιλία τους.

   Κι άλλα πολλά σχόλια θα μπορούσαν να γίνουν για ένα κείμενο που βρίθει από ανθελληνισμό – πάντα υπαινικτικά, υποκριτικά, ποτέ καθαρά. Πού τέτοιο κουράγιο. και πολλά ερωτήματα που μάλλον δεν θα λάβουν απάντηση.

   Πάντως το ξαναλέμε: ως εδώ και μη παρέκει.

   Πήξαμε στους εφιάλτες εχθρούς της πατρίδας, έτοιμους να  την πουλήσουν ούτε καν για 30 αργύρια και παντελώς αδιάφορους για τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού.

                                                          Γι’ αυτό:

Σε όσους προνοούν, εκφράζουν και πράττουν, γενικά ενστερνίζονται ανθελληνικά δεδομένα που επιφέρουν οποιουδήποτε είδους βλάβη στα εθνικά ελληνικά συμφέροντα οποιασδήποτε φύσης προς άμεσο όφελος οποιωνδήποτε ξένων εθνικών παραγόντων, θα πρέπει να αφαιρείται η ελληνική ταυτότητα/διαβατήριο εκπίπτοντας ο «ενδιαφερόμενος» στη κατηγορία των απατρίδων με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

   Ένα μέτρο απαραίτητης σοβαρής προστασίας της ελληνικής εθνικής υπόστασης και του συναφούς Ελληνισμού.

 

                                                                                         Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                                                  Ελληνιστής

           ……………………………………………………………………………         

 

                   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube