Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2023

Μη προαναγγελθείσα επίσκεψη Μπλίνκεν στην ουκρανική πρωτεύουσα

Μη προαναγγελθείσα επίσκεψη Μπλίνκεν στην ουκρανική πρωτεύουσα

Εικόνα από την περυσινή επίσκεψη του Αντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο και τη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: Reuters).

Ξαφνική επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν έχει φτάσει στο Κίεβο για μια μη προαναγγελθείσα επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ουκρανία το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε και πάλι πραγματοποιήσει απρόσμενη επίσκεψη στην εμπόλεμη χώρα και είχε συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ευρωπέισκα Πράβντα, ο κ. Μπλίνκεν βρίσκεται ήδη στο Κίεβο, πράγμα που επιβεβαίωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο 1+1, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν το μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας στο κέντρο του Κιέβου.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας της άφιξης του Αμερικανού διπλωμάτη.

Η επίσκεψη έρχεται μερικές ημέρες αφότου ο πρόεδρος Ζελένσκι απέλυσε τον υπουργό Αμυνας του και αρκετούς άλλους αξιωματούχους εν μέσω ανησυχιών για διαφθορά που περιλαμβάνει στρατιωτικές συμβάσεις.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τρεις κορυφαίους Ουκρανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου.

Πηγή: Evropeiska Pravda, TASS, 1+1, Radio Free Europe/Radio Liberty, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube