Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μεντβέντεφ: Να διακόψει η Ρωσία τις διπλωματικές σχέσεις με την ΕΕ

Μεντβέντεφ: Να διακόψει η Ρωσία τις διπλωματικές σχέσεις με την ΕΕ

Φτύνουν στο πρόσωπο και προσβάλλουν κάθε Ρώσο πολίτη λέει ο Dmitry Medvedev

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ ως απάντηση στην ευρωπαϊκή απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο των Ρώσων πολιτών στην ΕΕ με καθημερινά, προσωπικά είδη ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

Σύμφωνα με τον Medvedev, είναι μια απόφαση που «φτύνει στο πρόσωπο» κάθε Ρώσο πολίτη.
«Τι πρέπει να κάνουμε για αυτό; Σίγουρα όχι να επιβάλλουμε αντ-εκδικητικούς περιορισμούς στους πολίτες της ΕΕ. Δεν είμαστε ρατσιστές, σε αντίθεση με πολλούς ηγέτες κρατών, των οποίων οι συγγενείς υπηρέτησαν στα SS. Επιπλέον, αυτοί οι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν εδώ, συνήθως έχουν την αγάπη και την εκτίμηση της Ρωσίας. Θα ήταν απλά καλύτερο να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με την ΕΕ για λίγο. Και να καλέσουμε πίσω στην πατρίδα το διπλωματικό μας προσωπικό» λέει ο Medvedev, αναφερόμενος στην απόφαση της Κομισιόν να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτοκινήτων, smartphone, βαλιτσών, σαμπουάν και άλλων ειδών στην ΕΕ από τη Ρωσία, ακόμα και αν αυτά είναι για αυστηρά προσωπική χρήση.

Δεύτερης κατηγορίας πολίτες

Σύμφωνα με τον Medvedev, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τα «τίμια αφεντικά των Βρυξελλών» είπαν σε όλους τους Ρώσους πως είναι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
«Και η απόφαση της ΕΕ προφανώς και δεν αποτελεί μια απλή τιμωρία για αυτό που οι Βρυξέλλες θεωρούν ως εγκληματικό και επιθετικό καθεστώς στο Κρεμλίνο. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φτύσιμο στο πρόσωπο κάθε πολίτη της Ρωσίας» τονίζει ο Medvedev, προτείνοντας τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ, καθώς μόνο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει πραγματικά φόβο στους αξιωματούχους των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube