Weather Icon

Λάζαρος Καμπουρίδης: Αφήστε τον στρατό να λειτουργήσει

Λάζαρος Καμπουρίδης: Αφήστε τον στρατό να λειτουργήσει

Ο Λάζαρος Καμπουρίδης αναλύει τις εξελίξεις μετά την συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, εξηγεί γιατί το κεφάλαιο Αρμένιοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οδεύει προς κλείσιμο και ανοίγει η όρεξη για το νότιο διάδρομο της Αρμενίας, ως σύνδεση Τουρκίας – Αζερμπαιτζάν.

Ταυτόχρονα , είναι καταιγιστικός στην προσέγγιση της τραγωδίας με την ανθρωπιστική αποστολή των Ε.Δ στη Λιβύη, ως αποτέλεσμα του υπερσυγκεντρωτισμού των αποφάσεων και ευθυνών στα χέρια του ενός, ενώ δεν φαίνεται να πείθεται απόλυτα με την επίσημη εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος.

Τονίζει όμως, πως το αποτέλεσμα είτε από δυστύχημα, είτε από σκοπιμότητα, δεν είναι το μείζον, αλλά η απουσία ουσιαστικού και σοβαρού σχεδιασμού της όλης αποστολής.

Ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης, είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, κάτοχος MBA από το Nottinngham Trend University, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, και υποψήφιος Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013-2017.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube