REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ουκρανία , Ρωσία 1 Σεπτεμβρίου 2023

Κρεμλίνο προς βρετανική BAE Systems: Βάση στην Ουκρανία θα αποτελέσει στόχο για τον ρωσικό στρατό

Κρεμλίνο προς βρετανική BAE Systems: Βάση στην Ουκρανία θα αποτελέσει στόχο για τον ρωσικό στρατό

AP

Ό,τι παράγει όπλα στην Ουκρανία, είναι στόχος

«Οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παράγουν όπλα που χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας θα γίνουν στόχοι του ρωσικού στρατού», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο βλέπει αρνητικά την απόφαση της βρετανικής αμυντικής βιομηχανίας BAE Systems να εγκατασταθεί στην Ουκρανία, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις παράγουν όπλα που χρησιμοποιούνται κατά της Ρωσίας θα γίνουν στόχοι του ρωσικού στρατού», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την κίνηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την άποψη ότι «η κίνηση δεν θα επηρεάσει την πορεία των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ούτε θα συμβάλει στη μείωση των εχθροπραξιών».

Μονάδα της BAE Systems στην Ουκρανία
Η BAE Systems, η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι δημιούργησε μονάδα στην Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνίες με την κυβέρνηση της χώρας για την ενίσχυση των προμηθειών όπλων και του εξοπλισμού στο Κίεβο.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η κίνηση θα επιτρέψει στην BAE να συνεργαστεί άμεσα με το Κίεβο αναζητώντας πιθανούς εταίρους σχετικά με σχέδιο που προβλέπει την τελική παραγωγή ελαφρών πυροβόλων των 105 χιλιοστών, είδος όπλου πυροβολικού, στην Ουκρανία, και να κατανοήσει καλύτερα τις αμυντικές απαιτήσεις της Ουκρανίας.

Η BAE έχει κατασκευάσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που έχει παρασχεθεί στην Ουκρανία από τη Βρετανία και άλλες κυβερνήσεις, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Βρετανία είναι βασικός προμηθευτής αμυντικών συστημάτων στην Ουκρανία και τον Μάιο έγινε η πρώτη χώρα που άρχισε να προμηθεύει το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Οι δυτικές αμυντικές εταιρείες σταθμίζουν τις ευκαιρίες κατασκευής όπλων στην Ουκρανία έναντι των πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια, είχε αναφέρει το Reuters τον Ιούνιο.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube