Weather Icon
Αθλητικά , Ρωσία , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κωδική ονομασία ή ποδοσφαιρική συζήτηση; Ποιός είναι ο παίκτης της Σπάρτα Πράγας για τον οποίον είχαν διάλογο Πούτιν-Ερντογάν;

Κωδική ονομασία ή ποδοσφαιρική συζήτηση; Ποιός είναι ο παίκτης της Σπάρτα Πράγας για τον οποίον είχαν διάλογο Πούτιν-Ερντογάν;

Άπραγη ήταν η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι, στο οποίο τέθηκε επί τάπητος το θέμα των σιτηρών! Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να ψήσει τον Ρώσο ομόλογό του να επανέλθει στη συμφωνία των ουκρανικών σιτηρών, μετά την απόσυρση της Ρωσίας  τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Πούτιν δήλωσε ανοικτός στην επιστροφή της Ρωσίας, εφόσον ικανοποιήσει τους όρους που έθεσε η Μόσχα για να επανέλθει στη συμφωνία. Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε με άδεια χέρια.

Ο Ερντογάν αυτοπροβάλλεται στη Δύση ως διαμεσολαβητής και «πουλάει» την εικόνα του ειρηνοποιού. Ήθελε μία «νίκη» στο τετ α τετ με τον Πούτιν, προκειμένου να το κάνει… σημαία στην επικείμενη σύνοδο του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να βρεθεί και ενώπιος ενωπίω με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, η σούπα της προβολής του σουλτάνου… χάλασε.

Παρότι δεν βγήκε θετικό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον… ντεσού από τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν.

Όταν έφευγε ο Ερντογάν από τη συνάντηση είπε στον Πούτιν «θα βρω το όνομα του ποδοσφαιριστή της Σπάρτα Πράγας». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του, ότι θα απευθυνθεί στον Ιμπραήμ Καλίν, τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για το θέμα, για το οποίο όπως καταλαβαίνετε προκλήθηκε χαμός στην Τουρκία.

Πλέον όλοι ψάχνουν τον ποδοσφαιριστή και τι εννοούσε ο Ερντογάν στον διάλογο του με τον Πούτιν για τον παίκτη της τσεχικής ομάδας.

Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να ήταν μία κωδική ονομασία. Οι δύο άνδρες δηλαδή να συζητούσαν για κάτι με κωδικοποιημένη ορολογία… Το σίγουρο όμως είναι, ότι ο Ερντογάν έμπλεξε στο θέμα τη MİT.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube