Weather Icon
Aφρική 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μπουρκίνα Φάσο έστειλε στρατό για να υπερασπιστεί τον Νίγηρα

Η Μπουρκίνα Φάσο έστειλε στρατό για να υπερασπιστεί τον Νίγηρα

Η Μπουρκίνα Φάσο θέλει να αποτρέψει επέμβαση της ECOWAS

Οι αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι ανακοίνωσαν ότι θα θεωρήσουν οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα ως κήρυξη πολέμου εναντίον τους.

Αρκετές στρατιωτικές μονάδες από τις ένοπλες δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο έφτασαν στον Νίγηρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia.

Το τηλεοπτικό κανάλι δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πόσο στρατιωτικό προσωπικό αφίχθη.

Στις 31 Αυγούστου, η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας στον Νίγηρα για την πρόληψη της τρομοκρατίας.

Στις 26 Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών από την Προεδρική Φρουρά της Νιγηρίας στασίασε και ανακοίνωσε την αποπομπή του φιλοδυτικού προέδρου Mohamed Bazoum.

Στρατιωτική συνδρομή εναντίον της ECOWAS

Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας, με επικεφαλής τον στρατηγό Abdurahmane Tchiani, συγκροτήθηκε για να κυβερνήσει τη χώρα.

Οι ηγέτες της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) επέβαλαν σκληρές κυρώσεις στον Νίγηρα και ζήτησαν από τους αντάρτες να απελευθερώσουν τον Bazoum απειλώντας να χρησιμοποιήσουν βία εάν δεν το πράξουν.

Στα τέλη Ιουλίου, οι αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι ανακοίνωσαν ότι θα θεωρούσαν οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα ως κήρυξη πολέμου εναντίον τους.

Υποσχέθηκαν να «λάβουν μέτρα αυτοάμυνας για να στηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις και τον λαό του Νίγηρα».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube