Weather Icon

Η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ αναφέρθηκε στην ένταση στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ αναφέρθηκε στην ένταση στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Παρατήρησε με ανησυχία την αύξηση της έντασης και των πυρκαγιών στις παραμεθόριες περιοχές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ που εδρεύει στην Αρμενία αναφέρθηκε στην ένταση στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ενημερώνει το factor.am.

«Τις τελευταίες ημέρες, η αποστολή παρατηρητών της ΕΕ παρατήρησε με ανησυχία την αύξηση της έντασης και των πυρκαγιών στις παραμεθόριες περιοχές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αναφέραμε την κατάσταση στις Βρυξέλλες. Οι περιπολίες μας καλύπτουν τις συνοριακές περιοχές Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και τις γραμμές του μετώπου και αναφέρουν τις στρατιωτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η μη στρατιωτική αποστολή παρακολούθησης της ΕΕ στο Χ .

Να υπενθυμίσουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν νέα στρατιωτική επίθεση κατά του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας, με αποτέλεσμα η αρμενική πλευρά να έχει 3 θύματα και 2 τραυματίες. Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διαδίδει τακτικά ψευδή μηνύματα, δήθεν για τις «προκλήσεις» της Αρμενίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για περαιτέρω επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube