Weather Icon
Άγγελος Χωριανόπουλος 15 Σεπτεμβρίου 2023

Future Warfare: Κέντρο Διοίκησης/Ελέγχου M3NTOR της ALTUS και δημιουργία Αποκεντρωμένων Δικτύων Μάχης στο Αιγαίο

Future Warfare: Κέντρο Διοίκησης/Ελέγχου M3NTOR της ALTUS και δημιουργία Αποκεντρωμένων Δικτύων Μάχης στο Αιγαίο

Με τη χρήση του M3NTOR στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εφικτή η δημιουργία μίας αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής μάχης όπου πολυάριθμα Κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου βρίσκονται διάσπαρτα σε νησιά του Αιγαίου, ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο και συντονίζουν αποτελεσματικότερα τις επιχειρήσεις σε πολλαπλά μέτωπα

Η ελληνική εταιρεία ALTUS LSA παρουσίασε ένα πρωτοποριακό προϊόν στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και διαχείρισης Σμήνους Drones κατά τη διάρκεια της εκθέσεως DEFEA 2023 στην Αθήνα. Το Σύστημα Διοικήσεως M3NTOR, που βρισκόταν σε προεξέχουσα θέση στο περίπτερο της εταιρείας, επιτρέπει τον συγχρονισμένο χειρισμό πολλαπλών drones που εκτελούν διαφορετικό προφίλ επιχειρήσεων σε μεγάλες αποστάσεις καθώς και την διαχείριση πολλαπλών τύπων δεδομένων από διάσπαρτους αισθητήρες στο χαοτικά μεταβαλλόμενο πεδίο της μάχης.

Στο Κέντρο Διοικήσεως, ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί τα δεδομένα που συλλέγονται από όλα τα μη επανδρωμένα μέσα που βρίσκονται υπό δικτυοκεντρική διασύνδεση και εμφανίζονται στις οθόνες του κέντρου διαχείρισης. Είναι εφικτός ο ταυτόχρονος χειρισμός περισσότερων από 10 drones, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το πρωτόκολλο λειτουργίας του M3NTOR, προσθέτοντας περισσότερους σταθμούς Διοίκησης και Ελέγχου ανάλογα με τις ανάγκες/σχεδιασμούς. Με τη χρήση του M3NTOR στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εφικτή η δημιουργία μίας αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής μάχης όπου πολυάριθμα Κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου βρίσκονται διάσπαρτα σε νησιά του Αιγαίου, ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο και συντονίζουν αποτελεσματικότερα τις επιχειρήσεις σε πολλαπλά μέτωπα. Μέσω του συστήματος αυτού, οι ΕΔ οδηγούνται σε εξοικονόμηση πόρων, καθώς είναι εφικτή η μείωση των ατομικών σταθμών ελέγχου μη επανδρωμένων μέσων/συστημάτων.

Η ALTUS LSA ανέπτυξε το M3NTOR σε δύο χρόνια και τα αποτελέσματα όπως είδαμε στην έκθεση είναι εντυπωσιακά. Με το M3NTOR, ένα ”Κεντρικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων” (σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τον ΑΓΕΕΘΑ στις πυρκαγιές του 2023 στον Έβρο) μπορεί να ελέγχει τα δεδομένα που συλλέγουν UAV και drones σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας δίκτυα επικοινωνίας IP. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης, το M3NTOR διεξήγαγε ταυτόχρονες επιχειρήσεις μέσω drones σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας. Είναι εφικτή η εγκατάσταση του σε υπόγειες υποδομές και ο έλεγχος των επιχειρήσεων από ασφαλή απομακρυσμένα σημεία από το πεδίο της μάχης.

ΠΗΓΗ: Future Warfare

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube