REAL TIME |

Weather Icon

Φονική εισβολή Αζέρων στο Ν. Καραμπάχ: Στους 100 οι νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Φονική εισβολή Αζέρων στο Ν. Καραμπάχ: Στους 100 οι νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Επιχείρηση εθνοκάθαρσης

«Πρόκειται στην ουσία για μια χαρακτηριστική επιχείρηση εθνοκάθαρσης», λέει ο ο πρώην επικεφαλής της αρμενικής διοίκησης της περιοχής

Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στο Ναγκόρνο Καρμπάχ, αφού το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε αυτό που χαρακτήρισε ως «μεγάλο πόλεμο», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της αρμενικής διοίκησης της περιοχής Ρούμπεν Βαρντανιάν.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο πόλεμο – το Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση», δήλωσε ο Βαρντανιάν στο Reuters από την περιοχή του Καραμπάχ. «Πρόκειται στην ουσία για μια χαρακτηριστική επιχείρηση εθνοκάθαρσης».

«Ηδη, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περίπου 100 έχουν σκοτωθεί», δήλωσε. «Ολοι το αγνοούν αυτό: Η Ρωσία παραμένει σιωπηλή αλλά το ίδιο και η Δύση».

Το Αζερμπαϊτζάν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι στόχος του είναι η γενοκτονία στο Καραμπάχ και αναφέρει ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Αρμενίων της περιοχής υπό το δικό του σύνταγμα.

Τονίζει, ωστόσο, ότι είναι αποφασισμένο να απαλλαγεί από τις πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές της αποσχισθείσας περιοχής.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube