Weather Icon
Κύπρος 13 Σεπτεμβρίου 2023

Φωνές για «αφαίρεση» της Παναγίας από το λογότυπο του Λυκείου Παλλουριώτισσας

Φωνές για «αφαίρεση» της Παναγίας από το λογότυπο του Λυκείου Παλλουριώτισσας

Αντιδράσεις ανάμεσα σε γονείς μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Παλλουριώτισσας, προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης να αφαιρέσει το λογότυπο του σχολείου, στο οποίο απεικονίζεται η Παναγία, από τις φόρμες που μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές για τον χειμώνα.

Σε φωτογραφία που απέστειλε αναγνώστης στο SigmaLive, φαίνεται το λογότυπο στο χειμερινό φούτερ, στο οποίο αναγράφεται στο όνομα του σχολείου, ενώ στο κέντρο του απεικονίζεται η Παναγία.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Γεωργίου, ζητώντας διευκρινίσεις. Όπως μας αναφέρθηκε, το λογότυπο δεν αφαιρείται, αλλά δίνεται η επιλογή στους μαθητές να παραγγείλουν φούτερ χωρίς την εικόνα της Παναγίας.

Οι λόγοι για τους οποίους λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, σημείωσε ο κ. Γεωργίου, είναι ότι αφενός στο σχολείο φοιτούν πολλοί μουσουλμάνοι (17,5% του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου) κι αφετέρου, αφαιρείται η εικόνα προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία, καθώς στο παντελόνι της φόρμας αναγράφονται τα αρχικά του σχολείου με λατινικούς χαρακτήρες (LPS).

ΠΗΓΗ: SigmaLive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube