Weather Icon
Aφρική , Γαλλία 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δυτική Αφρική: Ο Νίγηρας κλείνει τον εναέριο χώρο του για γαλλικά αεροσκάφη

Δυτική Αφρική: Ο Νίγηρας κλείνει τον εναέριο χώρο του για γαλλικά αεροσκάφη

Σύμφωνα με την ASECNA, ο εναέριος χώρος του Νίγηρα είναι ανοιχτός για όλες τις εσωτερικές και διεθνείς εμπορικές πτήσεις

Οι αντάρτες που κατέλαβαν την εξουσία στον Νίγηρα έκλεισαν τον εναέριο χώρο της χώρας για τα γαλλικά αεροσκάφη, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, επικαλούμενο την Υπηρεσία για την Ασφάλεια Αεροπλοΐας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (ASECNA).

Ο εναέριος χώρος του Νίγηρα είναι ανοιχτός για όλες τις εσωτερικές και διεθνείς εμπορικές πτήσεις, με εξαίρεση τα γαλλικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη ναυλωμένα από τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών που ανήκουν στην Air France, ανέφερε.

Σε απάντηση έρευνας του Γαλλικού Πρακτορείου, η Air France είπε ότι τα αεροπλάνα της δεν πετούν πάνω από τον Νίγηρα.

Στα τέλη Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών ανταρτών στο Νίγηρα ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προέδρου Mohamed Bazoum.

Στη συνέχεια ίδρυσαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (Conseil national pour la sauvegarde de la patrie, CNSP), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να διοικήσει τη χώρα.

Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα στον οργανισμό και επέβαλε σκληρές κυρώσεις στη χώρα.
Εκτός από αυτό, οι ηγέτες της ECOWAS ζήτησαν από τους αντάρτες να αφήσουν ελεύθερο τον Μπαζούμ και προειδοποίησαν για στρατιωτική επίλυση της κατάστασης εάν δεν αφεθεί ελευθερος.

Ο Επίτροπος Πολιτικών Υποθέσεων της ECOWAS, Abdel-Fatau Musah, δήλωσε μετά από συνάντηση των στρατιωτικών αρχηγών του μπλοκ στην Γκάνα στις 18 Αυγούστου ότι η ακριβής ημερομηνία για την επέμβαση στον Νίγηρα είχε καθοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube