Weather Icon

Διακοπή στο Ρουμανία-Κόσοβο για τα Προκριματικά του Euro 2024: Ανέβασαν πανό «Το Κόσοβο είναι Σερβία»

Διακοπή στο Ρουμανία-Κόσοβο για τα Προκριματικά του Euro 2024: Ανέβασαν πανό «Το Κόσοβο είναι Σερβία»

Τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα σε Ρουμανία και Κόσοβο για την 6η αγωνιστική του 9ου Ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 αποφάσισε ο διαιτητής Βίλι Ντελαζό.

Αιτία για να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση ο Γάλλος ρέφερι ήταν τα πανό που ανάρτησαν στο ένα πέταλο της «Αρένα Νατσιονάλα» οι Ρουμάνοι οπαδοί και τα οποία είχαν πολιτικό περιεχόμενο.

Τα πανό αυτά έγραφαν «το Κόσοβο είναι Σερβία» και «η Βεσσαραβία είναι Ρουμανία» (η Η Βεσσαραβία είναι ένα κομμάτι γης που πλέον ανήκει στη Μολδαβία και παλαιότερα στη Ρουμανία).

Πηγή φωτογραφίας: digisport.ro
Παράλληλα, στο γήπεδο του Βουκουρεστίου ακούστηκαν δεκάδες συνθήματα κατά του Κοσόβου, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν.

Στο 17′, λοιπόν, ο Ντελαζό διέκοψε τον αγώνα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ενώ παίκτες της Ρουμανίας πλησίασαν τους οπαδούς στο πέταλο και τους ζήτησαν να σταματήσουν τα συνθήματα και να κατεβάσουν τα πανό.

Αυτό δεν έγινε και 5 λεπτά αργότερα ο Γάλλος διαιτητής έστειλε τους παίκτες των δύο ομάδων στο αποδυτήρια. Τελικά, η αναμέτρηση συνεχίστηκε περίπου μετά από μια ώρα.


Πηγή: iefimerida.grΠροκριματικά Euro 2024: Διακοπή στο Ρουμανία-Κόσοβο -Ανέβασαν πανό «Το Κόσοβο είναι Σερβία» – iefimerida.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube