Weather Icon

Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν! Ο λαός του Μπαλοχιστάν καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις εμπορικές συναλλαγές

Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν! Ο λαός του Μπαλοχιστάν καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις εμπορικές συναλλαγές

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων και υποστηρικτών του Εθνικού Κόμματος, του Haq Do Tehreek και άλλων κομμάτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία στην περιοχή Τουρμπάτ, του πακιστανικού Μπαλουχιστάν κατά της απαγόρευσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στις συνοριακές περιοχές Πακιστάν-Ιράν το Σάββατο, αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα «Dawn».

Οι ηγέτες του Εθνικού Κόμματος οδήγησαν τους διαδηλωτές και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μετά την πορεία στην πόλη, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στον κεντρικό δρόμο της πόλης Τουρμπάτ, όπου οι ηγέτες από διαφορετικά πολιτικά κόμματα μίλησαν στους διαδηλωτές. Καταδίκασαν έντονα την απαγόρευση εμπορικών δραστηριοτήτων που η κυβέρνηση χαρακτήρισε μέτρο κατά του λαθρεμπορίου.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη δημόσια συνεδρίαση εγκρίθηκε ένα αυστηρό ψήφισμα. Στο ψήφισμα, χαρακτήρισαν την απαγόρευση «συνωμοσία εναντίον του λαού του Μπαλουχιστάν». Κάλεσαν την προσωρινή κυβέρνηση του Πακιστάν να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει αμέσως το συνοριακό εμπόριο με το Ιράν.

Στο ψήφισμα, ανέφεραν ότι ο χαρακτηρισμός της προμήθειας ιρανικού πετρελαίου από τα σύνορα του Μπαλουχιστάν ως «λαθρεμπόριο» δεν υποστηρίζεται από γεγονότα. Το ψήφισμα ανέφερε: «Όλοι οι μεταφορείς που επιχειρούσαν στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν ήταν εγγεγραμμένες στο Συνοριακό Σώμα και στην τοπική διοίκηση και πέρασαν στο Ιράν με την άδεια των αρμόδιων αρχών».

Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι κανόνισαν χιλιάδες οχήματα μετά την εγγραφή τους, καθώς ήταν νόμιμο εμπόριο. Οι ηγέτες των διαμαρτυρόμενων κομμάτων διαμαρτυρήθηκαν για την ξαφνική αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη «νόμιμη προμήθεια» ιρανικού πετρελαίου και άλλων ειδών. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της και να επιτρέψει το συνοριακό εμπόριο.

Κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος του Μπαλοχιστάν (BNP-Awami) Mir Asadullah Baloch είπε ότι τα προς το ζην εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών εξαρτώνται από το συνοριακό εμπόριο και το κλείσιμό του δεν θα γίνει αποδεκτό με οποιοδήποτε κόστος.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube