Weather Icon
Αρμενία - Αρμενικό Ζήτημα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αρμενία: Συνελήφθησαν ύποπτοι που σχεδιάζαν πραξικόπημα και δολοφονία Πασινιάν

Αρμενία: Συνελήφθησαν ύποπτοι που σχεδιάζαν πραξικόπημα και δολοφονία Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν (φωτ.: Reuters)

Οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί στην Αρμενία κατηγορούμενα για συνωμοσία με στόχο το πραξικόπημα

Οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί στην Αρμενία κατηγορούμενα για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας Νικόλ Πασινιάν. Ανάμεσά τους είναι και ο πρώην δήμαρχος της αρμενικής πρωτεύουσας, Γερεβάν.

Σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές, στόχος των συνωμοτών δεν ήταν άλλος από τη διενέργεια πραξικοπήματος, δηλαδή απόπειρα κατάληψης της εξουσίας με τη βία αλλά και δολοφονία του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης.

Κατά πληροφορίες του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Αρμενίας, Armenpress, ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των υπαλλήλων της Αρμενικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και του Γραφείου Ερευνών, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, επτά εκ των οποίων ήταν μέλη της «Οργάνωσης Στρατιωτικών-Πατριωτικής Εταιρείας των Σταυροφόρων», που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε μέλη της κυβέρνησης της Αρμενίας και στον πρωθυπουργό της

Διαπιστώθηκε ότι είχαν συμφωνήσει για την κατάληψη της εξουσίας χρησιμοποιώντας τα όπλα και τα πυρομαχικά που κατείχαν ως εγκληματικά εργαλεία.

Τα ονόματα των φερόμενων ως συνωμότες δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά μεταξύ φέρεται να βρίσκεται πρώην δήμαρχος του Γερεβάν και πρώην αντιπρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης «Ενωση Εθελοντών Φρουρών», Αλμπέρτ Μπαζεγιάν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε την απόπειρα δολοφονίας του Νικόλ Πασινιάν.

Κατά τις έρευνες, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συσκευές επικοινωνίας, συσκευές αποκλεισμού επικοινωνίας, όπλα και πυρομαχικά, με τα οποία σκόπευαν να επιτεθούν στον πρωθυπουργό και να καταλάβουν την εξουσία κόντρα στις επιταγές του συντάγματος.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η έρευνα για τους συλληφθέντες συνεχίζεται.

Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες Αρμενίων διαδηλώνουν στους δρόμους του Γερεβάν κατηγορώντας τον κ.Ππασινιάν για ενδοτισμό και ότι άφησε τους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ απροστάτευτους.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός απαντά ότι η ευθύνη για την ήττα στον πόλεμο των 24 ωρών στον αζερικό θύλακα βαρύνει τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη στον θύλακα η οποία δεν αντέδρασε.

Πηγή: Armenpress, NTV, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube