«Αναγνώριση» του κατοχικού μορφώματος ζήτησε θρασύτατα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ

«Αναγνώριση» του κατοχικού μορφώματος ζήτησε θρασύτατα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ

Πυρά και κατά της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο

Την «αναγνώριση» του κατοχικού μορφώματος ζήτησε από την διεθνή κοινότητα μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος στην ομιλία του δεν έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα.

Βάζοντας στο στόχαστρό του την Κύπρο και αφού υποστήριξε ψευδώς ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει κάνει έντιμες προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη
λύση στο Κυπριακό» πρόσθεσε:

«Είναι ευρέως αποδεκτό το γεγονός ότι η λύση αυτή δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί στο μοντέλο της Ομοσπονδίας. Γι’ αυτό καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «τδβκ» -όπως την αποκάλεσε- και να θεσπίσει οικονομικές, διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με την ‘χώρα’».

Η ομιλία Ερντογάν μετά το -1:15

Μάλιστα ο προκλητικός Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά και κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που πρόσφατα υπέστη τους κατοχικούς τραμπουκισμούς στην Πύλα, λέγοντας: «Αναμένουμε επίσης από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο νησί να τηρεί σχολαστικά την αμεροληψία που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει. Δεν θέλουμε αυτή η ήδη απαξιωμένη δύναμη να υποστεί και άλλη απώλεια αξιοπιστίας στην Κύπρο».

Και… ειρηνοποιός

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δεσμεύτηκε» επίσης σήμερα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι θα «εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές του» ώστε «να μπει ένα τέλος στον πόλεμο» στην Ουκρανία.

«Από την αρχή του ρωσοουκρανικού πολέμου προσπαθούμε να κρατήσουμε τους Ρώσους και τους Ουκρανούς φίλους μας γύρω από το τραπέζι (σ.σ. των διαπραγματεύσεων), πιστεύοντας στην ιδέα ότι ο πόλεμος δεν θα έχει κανέναν νικητή και η ειρήνη κανέναν ηττημένο», είπε ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του στηρίζει τα βήματα που κάνει το Αζερμπαϊτζάν για να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητά του. Τόνισε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί μέρος τους αζέρικου εδάφους και η επιβολή ενός διαφορετικού καθεστώτος στον θύλακα αυτόν είναι «απαράδεκτη».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξάλλου χαρακτήρισε «εύλογες» τις «ανησυχίες» που οδήγησαν στη στρατιωτική επιχείρηση των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αν και κάλεσε το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να επιστρέψουν στον διάλογο. «Το Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να λάβει τα μέτρα που κρίνει αναγκαία στο δικό του έδαφος» τονίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Αναγνώριση» του κατοχικού μορφώματος ζήτησε θρασύτατα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Πυρά και κατά της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube