Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αν. Μπλίνκεν από Κίεβο: Οι ΗΠΑ θα δώσουν νέα βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1 δισ. δολαρίων

Αν. Μπλίνκεν από Κίεβο: Οι ΗΠΑ θα δώσουν νέα βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία είναι εξοπλισμένη για να νικήσει τη Ρωσία

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Blinken συνάντησε επίσης την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen
Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία είναι εξοπλισμένη για να νικήσει τη Ρωσία και να ανοικοδομήσει την οικονομία της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-έκπληξη στο Κίεβο προκειμένου να δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας που προχωρούν σε μια σκληρή αντεπίθεση.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα αμερικανική χρηματοδότηση για την Ουκρανία και θα επικεντρώσει το ταξίδι του στην ακρόαση από Ουκρανούς αξιωματούχους για τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση και τι χρειάζονται για να αναζωογονήσουν την οικονομία τους, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Blinken συνάντησε επίσης την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen και την ευχαρίστησε για τη δέσμευση της Δανίας να δωρίσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία και να εκπαιδεύσει πιλότους, δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Είναι η τέταρτη επίσκεψη του Blinken στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου. Η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία φτάνει τα 43,1 δισ. δολ. τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube