Weather Icon

Ζελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα» για την στήριξη στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα» για την στήριξη στην Ουκρανία

Φωτ: Intime

Η Ελλάδα 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Με αφορμή την ένταξη της Ελλάδας στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα ευχαρίστησε με μήνυμα του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Ζελένσκι αναφέρει: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ένταξή της στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνοουκρανική συνεργασία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας».

Χθες εξάλλου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.  

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ουκρανίας και στη μακραίωνη παρουσία του ελληνισμού σε Οδησσό και Μαριούπολη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και στην πρόληψη ανθρωπιστικών κρίσεων 

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, από την άλλη πλευρά, ευχαρίστησε τον κ. Γεραπετρίτη για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση της G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ουκρανίας επιβεβαίωσαν εκ νέου τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα και στη συνέχεια του κ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube