Weather Icon

Βηματοδότης: Το BBC, τα γλυπτά του Παρθενώνα και οι κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο

Βηματοδότης: Το BBC, τα γλυπτά του Παρθενώνα και οι κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο

Την ώρα που οι παραιτήσεις στο βρετανικό μουσείο υποβάλλονται η μία μετά την άλλη (ξεγυμνώνοντας την αλαζονεία που έδειχναν έως τώρα οι υπεύθυνοι του Μουσείου), όλο και πιο αναγκαίο γίνεται το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών. Γιατί όπως μου είπε η υπουργός Λίνα Μενδώνη «δεν με ενδιαφέρουν εάν αυτά που έχουν κλαπεί είναι κινεζικά, αφρικανικά ή ακόμα και ελληνικά

Σήμερα λέω να αρχίσω με τις κλοπές από το Βρετανικό Μουσείο γιατί έχουμε εξελίξεις. Πρώτα θα πρέπει να σας πω ότι τα βρετανικά τηλεοπτικά και άλλα δημοσιογραφικά δίκτυα (κυρίως το BBC) πολιορκούν, εδώ και μέρες την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να πάρουν μια δήλωση, έστω μια εκτίμηση για τις πρωτοφανείς κλοπές που σημειώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, που έως τώρα διαφημιζόταν ότι είναι το πιο ασφαλές μουσείο στον κόσμο (για τα κλεμμένα υποθέτω). Η υπουργός αντιδρά ωσάν μία ευρωπαία υπουργός Πολιτισμού λέγοντας ότι τα όσα συνέβησαν «ισχυροποιούν το αίτημά μας» για την επιστροφή των γλυπτών Παρθενώνα.

Την ώρα που οι παραιτήσεις στο βρετανικό μουσείο υποβάλλονται η μία μετά την άλλη (ξεγυμνώνοντας την αλαζονεία που έδειχναν έως τώρα οι υπεύθυνοι του Μουσείου), όλο και πιο αναγκαίο γίνεται το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών. Γιατί όπως μου είπε η υπουργός Λίνα Μενδώνη «δεν με ενδιαφέρουν εάν αυτά που έχουν κλαπεί είναι κινεζικά, αφρικανικά ή ακόμα και ελληνικά. Το μείζον ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στο Μουσείο» και οι απανωτές κλοπές το αποδεικνύουν (θα πρόσθετα εγώ…).

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube