Weather Icon
Πακιστάν , Τρομοκρατία 2 Αυγούστου 2023

Τρομοκρατικές οργανώσεις κρατούν όμηρο το Πακιστάν

Τρομοκρατικές οργανώσεις κρατούν όμηρο το Πακιστάν

Αυτές οι ομάδες έχουν στοχοποιήσει αθώους πολίτες, προσωπικό ασφαλείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκαλώντας ανείπωτη δυστυχία και αποσταθεροποιώντας το έθνος στις ρίζες του

Στον ανατριχιαστικό απόηχο των πρόσφατων εκρήξεων βομβών στο Πακιστάν, οι θανατηφόροι κίνδυνοι από τη στέγαση τρομοκρατών έχουν και πάλι ανελέητα τονιστεί. Αυτές οι φρικτές πράξεις βίας, συμπεριλαμβανομένης μιας καταστροφικής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σε μια γεμάτη αγορά της Πεσαβάρ που έσβησε πάνω από 100 ζωές, διέλυσαν το έθνος.

Το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν (ISKP), μια τρομοκρατική οργάνωση, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την θηριωδία. Αυτό δεν είναι σχεδόν το ντεμπούτο τους στο θέατρο του τρόμου, το ISKP και άλλες τέτοιες οργανώσεις κρατούν για πολύ καιρό όμηρο το Πακιστάν με τις ύπουλες επιχειρήσεις τους. Αυτές οι ομάδες έχουν στοχοποιήσει αθώους πολίτες, προσωπικό ασφαλείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκαλώντας ανείπωτη δυστυχία και αποσταθεροποιώντας το έθνος στις ρίζες του.

Δυστυχώς, αυτές οι ομάδες συνάντησαν περιορισμένη αντίσταση από την πακιστανική κυβέρνηση. Ξανά και ξανά, οι αδύναμες προσπάθειές τους να κυριαρχήσουν στην τρομοκρατία έχουν αποτύχει και το ISKP και παρόμοιες οργανώσεις συνεχίζουν να ευδοκιμούν, εκτελώντας τις επιχειρήσεις τους με ανατριχιαστική ευκολία.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το Πακιστάν αποτελεί εδώ και καιρό ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους τρομοκράτες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας υποστηρίζουν κρυφά τέτοιες ομάδες. Η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτές τις κακόβουλες οντότητες έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό τρόμου που μόνο βλάπτει το έθνος.

Σύμφωνα με τα λόγια της Χίλαρι Κλίντον, «Αν έχεις φίδια στην αυλή σου, δεν θα δαγκώσουν απλώς τους γείτονές σου». Η τρομοκρατία, επίσης, ακολουθεί την ίδια ανατριχιαστική αρχή. Εάν το Πακιστάν συνεχίσει να είναι καταφύγιο για τους τρομοκράτες, θα στραφούν τελικά στον οικοδεσπότη τους. Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί δεν είναι παρά η τελευταία σκληρή υπενθύμιση αυτού του επικείμενου κινδύνου.

Ο καιρός για χλιαρές απαντήσεις και μισόλογες απόπειρες καταπολέμησης του τρόμου έχει παρέλθει. Η κυβέρνηση του Πακιστάν πρέπει να συνειδητοποιήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, να κόψει κάθε υποστήριξη στις τρομοκρατικές ομάδες και να αφοσιωθεί στην προσαγωγή των ενόχων αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων στη δικαιοσύνη.

Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας του τρόμου εκτείνονται πέρα ​​από τις άμεσες απειλές για την ασφάλεια. Αφήνει μακροχρόνιες ουλές στην οικονομία και την πολιτική σταθερότητα του έθνους. Ένα έθνος υπό τη φοβία του τρόμου δύσκολα μπορεί να είναι δελεαστικό για ξένους επενδυτές, οδηγώντας το σε οικονομική παρακμή. Μην ξεχνάμε τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που λειτουργούν ως εμπόδιο στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα.

Παρά τη διάσωση του ΔΝΤ, η οικονομία του Πακιστάν παραμένει σε άθλια κατάσταση. Σε αυτό το ζοφερό σενάριο, το μέλλον φαίνεται σίγουρα ζοφερό.

Ομοίως, η ανεξέλεγκτη τρομοκρατία απειλεί να διαλύσει την πολιτική σταθερότητα του έθνους. Όταν μια κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους πολίτες της από τη βία, δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για εξτρεμιστικές ομάδες να αναπτυχθούν και να καταλάβουν την εξουσία.

Η πορεία προς ένα ευημερούν μέλλον για το Πακιστάν πρέπει να περιλαμβάνει τη διακοπή των δεσμών του με την τρομοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της, να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να εργαστεί για την προώθηση ενός πολιτικού συστήματος χωρίς αποκλεισμούς που εμπνέει πίστη και όχι φόβο.

Οι πρόσφατες εκρήξεις βομβών στο Πακιστάν ήχησαν μια σειρήνα που το έθνος δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει άλλο. Τώρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση του Πακιστάν να απαντήσει σε αυτό το επείγον κάλεσμα και να οδηγήσει το έθνος μακριά από τη χείρα της τρομοκρατίας, προς ένα μέλλον που υπόσχεται σταθερότητα, ευημερία και ειρήνη.

ΠΗΓΗ: Khalsavox.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube