Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να ανοίξει μονομερώς τον Διάδρομο του Λατσίν, επιτρέποντας μόνο την έξοδο από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να ανοίξει μονομερώς τον Διάδρομο του Λατσίν, επιτρέποντας μόνο την έξοδο από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες ότι αναπτύσσονται σχέδια για μονομερές άνοιγμα του Διαδρόμου του Λατσίν, δηλαδή να επιτρέπεται μόνο η έξοδος από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το «Armenpress», ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι συνεχίζεται το παράνομο μπλοκάρισμα του Διαδρόμου του Λατσίν από το Αζερμπαϊτζάν και ότι περίπου 400 τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου που προορίζονται για το Ναγκόρνο Καραμπάχ από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, τον ιδιωτικό τομέα και τη Γαλλία συνεχίζουν να περιμένουν στην είσοδο του διαδρόμου του Λατσίν.

«Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζει να είναι τεταμένη. Η μόνη αλλαγή στην κατάσταση είναι ότι μέσω του Ερυθρού Σταυρού και των ειρηνευτικών στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ξεκίνησε μια ορισμένη μετακίνηση πολιτών που χρήζουν θεραπείας και άλλων μέσω του διαδρόμου του Λατσίν.

Ταυτόχρονα, λάβαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι αναπτύσσονται σχέδια για το μονομερές άνοιγμα του Διαδρόμου του Λατσίν, δηλαδή να επιτραπεί η έξοδος από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και να αποτραπεί η είσοδος», είπε ο Πασινιάν.

Υπενθύμισε ότι πολλοί κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Δημοκρατία της Αρμενίας και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Περίπου 5.000 από αυτές οφείλονται στο παράνομο κλείσιμο του Διαδρόμου του Λατσίν από τον περασμένο Δεκέμβριο και περίπου 30.000 λόγω μη τήρησης του σημείου 7 της τριμερούς δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube