Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 10 Αυγούστου 2023

The Hill: Οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα του Πούτιν στην Ουκρανία και αναζητούν διέξοδο από την αποτυχία

The Hill: Οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα του Πούτιν στην Ουκρανία και αναζητούν διέξοδο από την αποτυχία

Η Κύρια Προσπάθεια της αντεπίθεσης των Ουκρανών εντοπίζεται στην κατεύθυνση του Ραμπότινο

Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, εγκλωβισμένη η Δύση

 Ενώ οι προσπάθειες των Ουκρανικών δυνάμεων έχουν αισθητά μειωθεί στο μέτωπο και οι νέες απόπειρες να χτυπήσουν την Μόσχα με drones αποτυγχάνουν… η Δύση είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέο κύμα στρατιωτικών προμηθειών…

Είναι ξεκάθαρο η αντεπίθεση έχει αποτύχει, στο δε βόρειο μέτωπο στην κατεύθυνση Kupyansk οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος έως 11 χιλιομέτρων… εξαναγκάζοντας τον Ουκρανικό στρατό να αναδιατάσσει μονάδες.
Η Δύση… υποστηρίζει ότι θα στείλει νέα όπλα ώστε το Φθινόπωρο να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση της Ουκρανίας…
Με την διαφορά ότι έως το Φθινόπωρο μπορεί η Ουκρανία να μην έχει στρατό μετά τις τόσο τρομακτικές απώλειες….
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δημοσίευμα της Hill που εκφράζει καθοριστικά τον δυτικό τρόπο σκέψης… οι αμερικανοί έπεσαν στην παγίδα του Putin….

The Hill: Οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα του Putin στην Ουκρανία, εξανλτούνται επικίνδυνα οι στρατιωτικοί πόροι των αμερικανών

Η παρατεταμένη ουκρανική σύγκρουση υπονομεύει τους στρατιωτικούς πόρους των ΗΠΑ, που είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των γεωπολιτικών προκλήσεων σε άλλες περιοχές, αναφέρει η The Hill.
“Η εξουθενωτική φύση της ουκρανικής σύγκρουσης δείχνει ότι έχει φτάσει σε αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης. Η εμβάθυνση της εμπλοκής της Αμερικής μπορεί μόνο να εξαντλήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες. Αυτό θα υπονομεύσει τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών σε εποχή αυξανόμενων προβλημάτων ασφάλειας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού».
Η σύγκρουση στην Ουκρανία ανέδειξε τα τρωτά σημεία της Δύσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να αιμορραγήσουν τη Ρωσία, αλλά τελικά η Αμερική και όχι η Ρωσία ξεμένει από όπλα και πυρομαχικά…
Οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός πρέπει να είναι φυσική συνέπεια του τρέχοντος στρατιωτικού αδιεξόδου στην Ουκρανία, διαφορετικά αυτή η χώρα θα καταστραφεί ολοσχερώς, κατέληξε η Hill.

Απέτυχε η νέα προσπάθεια της Ουκρανίας να χτυπήσει με drones την Μόσχα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε μια αποτυχημένη προσπάθεια του Κιέβου να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), προσθέτοντας ότι δύο drones καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας.
«Μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της Περιφέρειας της Μόσχας, ματαιώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δύο drones καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας στην περιοχή του Domodedovo και του Minskoye Highway.

Νέες στρατιωτικές προμήθειες της Δύσης στην Ουκρανία

Η Δύση είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέο κύμα στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, ενώ ο στρατός της Ουκρανίας ηττάται στην πρώτη γραμμή.
Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση απέτυχε, αλλά το ΝΑΤΟ δεν σταματά και επανεξοπλίζει τους Ουκρανούς στρατιώτες με νέα όπλα «που αλλάζουν παιχνίδι» για πιο επιθετική επιχείρηση το φθινόπωρο 2023.

Ο βοηθός γραμματέας του Στρατού των ΗΠΑ για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Abrams εγκρίθηκε τελικά για αποστολή στην Ουκρανία.
Τα τανκς M1A1μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
Αν και διάφορες πηγές αναφέρουν ότι περισσότερα από δώδεκα άρματα μάχης Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία δεν θα λάβει την τροποποιημένη έκδοση M1A2 αλλά πιο απαρχαιωμένα M1A1.
Συνολικά 31 τανκς προορίζονται για την Ουκρανία.
Αυτό αντιστοιχεί σε ένα τάγμα αρμάτων μάχης.
Στην παρούσα κατάσταση, αυτό δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού.

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς από τις εφεδρείες του γαλλικού στρατού.
H Γερμανία ετοιμάζεται να μεταφέρει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus.
Νωρίτερα το Βερολίνο αρνήθηκε επίσημα μια τέτοια πιθανότητα, αλλά μετά την ανάπτυξη του βρετανικού συστήματος Storm Shadow με τον ουκρανικό στρατό, η αποστολή των πυραύλων Taurus ήταν απλώς θέμα χρόνου.
Σύμφωνα με την Bundestag, μόνο 150 από τους 600 πυραύλους είναι τώρα σε κατάσταση λειτουργίας αλλά παρά τις ελλείψεις… ο μεγάλος στόχος είναι να ηττηθεί η Ρωσία…

Η μεταφορά του Taurus θα επεκτείνει το ουκρανικό οπλοστάσιο με όπλα ακριβείας και θα αυξήσει το εύρος καταστροφής στόχων έως και 500 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός πυραύλων και βομβαρδιστικών που απομένουν από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δεν θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν μαζικά, αλλά μόνο για την εκτέλεση μεμονωμένων στοχευμένων χτυπημάτων.
Τουλάχιστον μέχρι το ΝΑΤΟ να στείλει τα πολεμικά του αεροσκάφη, τα F-16 στην Ουκρανία.
Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα προληπτικά πλήγματα στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Οι αποθήκες στις περιοχές Khmelnitsky και Rivne, όπου πιθανότατα ήταν αποθηκευμένοι οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow, καταστράφηκαν πρόσφατα.

Αλλαγή «γραμμής» από CNN: Απέτυχε η αντεπίθεση των Ουκρανών

Την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης προεξοφλεί και το CNN,η ναυαρχίδα δηλαδή της αμερικανικής προπαγάνδας που απηχεί και τις θέσεις των κυβερνώντων Δημοκρατικών στις ΗΠΑ σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στάσης.
Το CNN επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους αναφέρει, πως η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δυτικών εταίρων του Κιέβου και θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση στο φιλοουκρανικό στρατόπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου, δυτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι «το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ προσδοκιών και αποτελεσμάτων της αντεπίθεσης» θα πυροδοτήσει ένα «παιχνίδι ευθυνών – blame game» μεταξύ του Κιέβου και των δυτικών πρωτευουσών, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει «διχασμό εντός της συμμαχίας».
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες να προχωρήσει από τις 4 Ιουνίου.
Μέσα σε δύο μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 43.000 στρατιώτες και περίπου 5.000 σημαντικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.

Η Πολωνία θέλει τη δυτική Ουκρανία – Shoigu (Ρωσία): Η Δύση κλιμακώνει

Η Πολωνία θέλει να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως οι Πολωνοί έχουν εξελιχθεί στο βασικό όργανο των ΗΠΑ για την προώθηση της αντιρωσικής πολιτικής τους.
«Υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθεί σε τακτική βάση η λεγόμενη Πολωνο-Ουκρανική σύνδεση, η οποία υποτίθεται ότι θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Δυτικής Ουκρανίας.
Στην πραγματικότητα όμως στοχεύει στην κατοχή αυτού του εδάφους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Shoigu, ο οποίος κατηγόρησε την Πολωνία ότι έχει γίνει το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Όπως είπε, η Βαρσοβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να οικοδομήσει, όπως λένε οι Πολωνοί, «τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης».

Κλιμακώνει η Δύση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης ότι η Δύση είναι έτοιμη να επενδύσει ακόμα περισσότερους πόρους στην Ουκρανία, στην προσπάθεια της να ανατρέψει τις σημερινές εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.
Όπως είπε, αυτή η κίνηση ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.
«Η προθυμία της Δύσης να επενδύσει στην Ουκρανία σημαντικό μέρος των διαθέσιμων πόρων της για να μετατρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης προς όφελός της δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης» υπογράμμισε ο Shoigu.

Εκατοντάδες τανκ, χιλιάδες τεθωρακισμένα

Σύμφωνα με τον Shoigu, από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει λάβει από τη Δύση εκατοντάδες τανκ και χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα.
«Από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ουκρανία έχει λάβει εκατοντάδες άρματα μάχης, περισσότερα από 4.000 τεθωρακισμένα οχήματα, πάνω από 1.100 συστήματα πυροβολικού, καθώς και δεκάδες σύγχρονα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων και δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων» υποστήριξε ο Shoigu κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή στήριξη της Δύσης.

Μπάχαλο με τον αγοραστή των 50 Leopard 1 για την Ουκρανία

Μπάχαλο επικρατεί με τα 49 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1 που αγοράστηκαν από το βελγικό στρατό και ξαναπουλήθηκαν σε άγνωστο ευρωπαϊκό κράτος προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα εν λόγω άρματα μάχης, των οποίων η επιχειρησιακή ικανότητα είναι άγνωστη, φέρεται να αγοράστηκαν από κράτος της Ευρώπης που δεν κατονομάζεται.
Ο Freddy Versluys, CEO της OIP Land Systems, ο οποίος είχε αγοράσει πριν χρόνια τα 50 Leopard 1 από το βελγικό στρατό, όπως είπε, τα πούλησε σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Ο Versluys δεν ανέφερε ούτε ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα που τα αγόρασε ούτε ποιο ήταν το αντικείμενο.
Σύμφωνα με τον Versluys ορισμένα από τα Leopard 1 θα χρησιμεύσουν για ανταλλακτικά, ενώ άλλα θα επισκευαστούν.
Ο Versluys εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 4 με 6 μήνες προτού βρεθούν στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία.
Τα Leopard 1 του Versluys φαίνεται πως είχαν αναβαθμιστεί για τελευταία φορά τη δεκαετία του 1990.
Πάντως, δημοσίευμα της Handelsblatt έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα, καθώς υποστηρίζει πως είναι η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall που αγόρασε τα άρματα μάχης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης, θα τα παραδώσει στην Ουκρανία.

Η Γερμανία στη γκρίζα ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία

Η Γερμανία έχει απομακρυνθεί από την αρχή της ουδετερότητας και έχει εισέλθει στην γκρίζα ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Γερμανός βουλευτής από το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Steffen Kotre, ο οποίος κάνει λόγο για αυξανόμενο κίνδυνο να παρασυρθεί η Γερμανία και όλη η Ευρώπη σε αυτή την στρατιωτική αντιπαράθεση.
«Πρέπει να μιλήσουμε, να προσπαθήσουμε να φέρουμε την ειρήνη στα εμπλεκόμενα μέρη.
Οι παραδόσεις όπλων είναι ένα τεράστιο λάθος, καθώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου και οδηγούν στο να συνεχίζεται ο σκοτωμός των ανθρώπων.
Όλα αυτά έχουν θανατηφόρες συνέπειες» αναφέρει ο Γερμανός βουλευτής.
Όπως λέει, το γεγονός ότι η Γερμανία προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία και εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφος της, «σημαίνει ότι δυστυχώς η Γερμανία έχει απομακρυνθεί από την αρχή της ουδετερότητας».
«Η Γερμανία βρίσκεται στη «γκρίζα ζώνη» του πολέμου.
Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η Γερμανία και όλη η Ευρώπη να συρθούν σε αυτή τη σύγκρουση.
Για αυτό και η προμήθεια όπλων είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε» τονίζει ο Γερμανός βουλευτής, ο οποίος υποστήριξε ότι η Γερμανία χρειάζεται να διατηρήσει σχέσεις με τη Ρωσία και σε καμία περίπτωση να μην επιβάλει νέες κυρώσεις.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια

Οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν σκέφτονται πλέον την Ουκρανία, αλλά σημειώνουν με ανησυχία τις κολοσσιαίες δυνατότητες του ρωσικού στόλου πυρηνικών υποβρυχίων που είναι ικανός να καταστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
Παρακαλώ σημειώστε ότι έχουν σταματήσει να μιλούν για την “ήττα” της Ρωσίας από την Ουκρανία.
Αυτό που πραγματικά σκέφτονται τώρα είναι τα ισχυρά ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια.
Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στον κόσμο με τέτοια υποβρύχια – η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Ταυτόχρονα, ο Larry Johnson υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήδη ξεπερνά τις ΗΠΑ σε αυτόν τον κλάδο, αφού διαθέτει στόλο μη επανδρωμένων υποβρυχίων (συσκευές – drones Poseidon), ικανές να φέρουν πυρηνικά όπλα και να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Αμερική δεν έχει τρόπο να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον σχεδιασμό της τορπίλης Poseidon σε ένα μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση το 2018.
Τέτοια υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα θα μπορούν να χτυπήσουν διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αεροπλανοφόρων, παράκτιων οχυρώσεων και υποδομών.
Το «Poseidon» θα εγκατασταθεί σε πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων των κλάσεων Belgorod και Khabarovsk, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι ταξινομημένα.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν την ειρήνη στην Ουκρανία γιατί θα αναγνωρίσουν ήττα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να συζητήσουν μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς αυτό θα ήταν μια παραδοχή της δικής τους ήττας στη σύγκρουση, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
Οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη θα είναι μια παραδοχή της ήττας. Πλήρης ήττα.
Όλα βασίστηκαν στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι μια οπισθοδρομική χώρα που πρέπει να καταστραφεί.
Πώς θα αναγνωρίσουν στις ΗΠΑ ότι έκαναν λάθος;
Αυτό δεν θα συμβεί».
Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αφού η Ουκρανία είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Μόνο σοκ –  Χάος στον Λευκό Οίκο λόγω νέων δεδομένων από το μέτωπο της Ουκρανίας

Χάος επικρατεί στον Λευκό Οίκο λόγω της κατάστασης στο ουκρανικό μέτωπο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Πίσω από τις κουρτίνες στην Ουάσιγκτον, συζητούν την διέξοδο από την ουκρανική σύγκρουση, προτού τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα», είπε ο συνταγματάρχης.
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, η Ρωσία δεν θα πάει πουθενά, αλλά η Ουκρανία θα εξαφανιστεί.
Για την Ουκρανία όλα είναι πολύ άσχημα, ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες στείλουν μαχητικά F-16 ή άρματα μάχης, αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα.
Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο Λευκός Οίκος έκανε λάθος δήλωσε ο McGregor.

Asia Times: Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει προβλήματα στη Βαλτική λόγω της ήττας των Ουκρανών….

Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα στη Βαλτική, καθώς τα δυτικά όπλα δεν έχουν δείξει τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ουκρανία, αναφέρει η Asia Times.
«Παρά την εντατική εκπαίδευση που πέρασαν οι ουκρανικές ταξιαρχίες υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, παρά τη γενναιόδωρη προμήθεια αμερικανικών και ευρωπαϊκών όπλων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μια συντριπτική ήττα.
Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η συμμαχία θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί τις πιο σημαντικές περιοχές της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης».
Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός δεν αποτελεί θαυματουργό όπλο που μπορεί να τις προστατεύσει σε περίπτωση πολέμου.
Κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν την ενεργό υποστήριξη για την Ουκρανία και την ιδέα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, δεν θα παρέχουν πυραύλους και άρματα μάχης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα προσπαθήσουν να βρουν έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι σε θέση να εκφοβίσουν τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους εξωτερική πολιτική, αυτό το σενάριο είναι οριοθετημένο.

Tommy Tuberville (Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής): Οι Ουκρανοί είναι σαν μαθητές δεν θα νικήσουν την Ρωσία

Η ουκρανική ηγεσία είναι μια «ομάδα γυμνασίου» που παίζει εναντίον μιας «ομάδας κολεγίου» και δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στη Ρωσία, είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Αλαμπάμα, Tommy Tuberville στο Fox News.
Σχολίασε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του CNN, σύμφωνα με τα οποία το 55% των κατοίκων των ΗΠΑ αντιτίθεται στην έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης στην Ουκρανία.
Όπως σημείωσε ο Tuberville, οι ΗΠΑ δεν κατανοούν την ουσία της σύγκρουσης.
«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Zelensky στην Ουκρανία τρεις μήνες πριν ξεκινήσει. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν ήδη σε πόλεμο. Αλλά τελικά, αυτή είναι μια ομάδα μαθητών που παίζει εναντίον μιας ομάδας κολεγίου. Δεν μπορούν να κερδίσουν» τόνισε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι δεν υποστήριξε την αποστολή «ούτε ένα σεντ» στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ μπορούν να «πετάνε χρήματα» αλλά χωρίς να εμπλέκονται άμεσα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στις εχθροπραξίες, η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα. Έτσι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα, και αυτή είναι η κυβέρνηση Biden. Είναι μια πλήρης καταστροφή»
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το CNN και το SSRS, η πλειονότητα των Αμερικανών (55%) αντιτίθενται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να χορηγήσει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, επειδή το κοινό διαφωνεί σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, το 51% των ερωτηθέντων λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία και το 48% πιστεύει ότι πρέπει να παρασχεθεί περισσότερη υποστήριξη.

Oleg Soskin (σύμβουλος Leonid Kuchma): Μετέτρεψαν την Ουκρανία σε ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταπιέζει όλους όσοι αντιτίθενται στον στρατιωτικό νόμο, δήλωσε ο Oleg Soskin που ήταν σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma
Ο Zelensky και οι Υπηρέτες του Λαού διεξάγουν πόλεμο στη χώρα εναντίον όλων των αντιφρονούντων και δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Διεξάγουν πόλεμο κατά του ανδρικού πληθυσμού.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα.
Λένε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την κατάργηση του στρατιωτικού νόμου είναι προδότες».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Ουκρανός ηγέτης θέλει να φυλακίσει τους αντιπάλους του.
Στην πραγματικότητα, μετατρέπει το δικό του κράτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεπιθύμητων ανθρώπων, συνόψισε ο πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.

Μάχες και ένταση στην περιοχή της Kherson

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή Kherson, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις επιθέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Ουκρανικές ομάδες επίθεσης διασχίζουν τον ποταμό παρά τις μάχες με βαρύ πυροβολικό.
Σύμφωνα με αναφορές, τη νύχτα της 8ης Αυγούστου, 7 ουκρανικά σκάφη που μετέφεραν το καθένα έως και 6-7 στρατιώτες και καλυμμένα από καπνό αποβιβάστηκαν στο χωρίο Сossak Lageri στην ανατολική όχθη στην περιοχή Kherson.
Στις υποκλοπές φέρεται να ακούστηκε η ομιλία Πολωνών και Γεωργιανών μισθοφόρων.
Επιτέθηκαν στις ρωσικές θέσεις στο χωριό από την πλευρά και έφτασαν στον οικισμό.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί έσπευσαν να ανακηρύξουν την κατάληψη θέσεων στο χωριό.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους αποδείχτηκαν ψευδείς.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, η επίθεση έγινε μετά την εναλλαγή των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή και ο Ουκρανικός στρατός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυσή τους.
Ωστόσο, οι ρωσικές μονάδες, που αιφνιδιάστηκαν, κατάφεραν να κινητοποιηθούν και έλεγξαν την κατάσταση.
Για να αποτρέψουν την περικύκλωσή τους από την πλευρά, οι μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υποχώρησαν στην περιοχή δυτικά του χωριού.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, ο Ουκρανικός στρατός απέτυχε να εισέλθει στο χωριό ή να αποκτήσει βάση και υποχώρησε.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Ο Ουκρανικός στρατός διερευνά το μέτωπο που πιθανότατα αναζητά κάποια αδύναμα σημεία για να επεκτείνει τη θέση της στην ανατολική όχθη.

Συνεχίζονται τα πλήγματα στην γέφυρα Antonovsky

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή κοντά στη γέφυρα Antonovsky στην ανατολική όχθη.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά μήκος του ποταμού με στόχο την αντικατάσταση των δυνάμεων στην περιοχή και τον εφοδιασμό τους.
Την προηγούμενη μέρα, ένα από τα σκάφη χτυπήθηκε και δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατολική όχθη, αλλά το δεύτερο πλήρωμα τα κατάφερε.
Στην περιοχή Golaya Pristan, η ομάδα έως και 15 στρατιωτών σε βάρκες αποβιβάστηκε πρόσφατα στο νησί Domakhsky.
Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, δύο ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν και ένα διασώθηκε.

Το μεγάλο χτύπημα των ρώσων στην αεροπορική βάση Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytskyi

Η αεροπορική βάση Starokonstantinov στοχοποιήθηκε καθώς φιλοξενεί την 7η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας που πετούν Sukhoi Su-24M και Sukhoi Su-24MR, που φέρουν τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρία διαφορετικά κύματα.
Το πρώτο κύμα περιελάμβανε πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά Tu-95MS και βαλλιστικούς πυραύλους.
Το δεύτερο κύμα περιελάμβανε πυραύλους κρουζ και drones Geran-2 και το τελευταίο κύμα περιλάμβανε πυραύλους κρουζ stealth μεγάλου βεληνεκούς Kh-101.
Όλες αυτές οι επιθέσεις, ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο, όπως ήταν χαρακτηριστικό όλων των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.
Με την Ουκρανία να αναπτύσσει πλήθος συστημάτων αεράμυνας κοντά στα σύνορα, η Πολεμική Αεροπορία της Μόσχας άρχισε να εκτοξεύει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και βόμβες ολίσθησης για να αποτρέψει την κατάρριψη των πολεμικών αεροσκαφών της.
Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει εκτενώς τα μαχητικά αεροσκάφη Su-25 Flanker-E και Su-34 Fullback κατά μήκος της περιφέρειας για να πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς όπως το RM-37 Vympel σε στόχους εντός της Ουκρανίας.
Εκτός αυτού, στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 έχουν αναπτυχθεί για να πραγματοποιήσουν συμβατικές επιθέσεις στάσης στην Ουκρανία από τον ρωσικό εναέριο χώρο.
Το Tu-160 μπορεί να μεταφέρει έως και 12 πυραύλους κρουζ σειράς Kh-55 ή ισάριθμες πιο σύγχρονες παραλλαγές Kh-101/102.
Το Tu-95MS μπορεί να μεταφέρει οκτώ Kh-101/102 ή 16 Kh-55. Η πρόσφατη επίθεση στην αεροπορική βάση Starokonstantinov το δικαιώνει.

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν drone που κατεθυνόταν στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν ένα ουκρανικό επιθετικό drone που πετούσε προς τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (ZNPP) κοντά στο Energodar, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο TASS.
«Ένα επιθετικό drone Ουκρανών μαχητών αναχαιτίστηκε στην πόλη Energodar, κινούνταν προς τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia με σκοπό την πρόκληση έκρηξη στις αποθήκες των πυρηνικών καυσίμων κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων», είπε η ίδια πηγή.
Ο ZNPP, που βρίσκεται στο Energodar, διαθέτει έξι μονάδες ισχύος συνολικής ισχύος 6 GW.
Είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, η εγκατάσταση καταλήφθηκε από ρωσικές δυνάμεις.
Έκτοτε, μονάδες του ουκρανικού στρατού βομβαρδίζουν περιοδικά τόσο κατοικημένες περιοχές στο Energodar όσο και το ίδιο το εργοστάσιο χρησιμοποιώντας drones, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων.

Zelensky: Τρεις νεκροί στη Zaporizhia

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκδηλώθηκε η επίθεση.
«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.
Ο Zelensky έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κατεστραμμένη εκκλησία, όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, καθώς κι άλλο ένα φλεγόμενο κτίριο.

Πλήγμα 100 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές εταιρείες

Οικονομικό πλήγμα 100 δισ. ευρώ έχουν υποστεί οι ευρωπαϊκές εταιρείες από την επιδείνωση των σχέσεων τους με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, η εφημερίδα Financial Times -επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία από έρευνα σε ετήσιες εκθέσεις 600 ευρωπαϊκών ομίλων και οικονομικές καταστάσεις του 2023- επισημαίνει ότι 176 ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετώπισαν την απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ άλλες εταιρείες έκλεισαν ή μείωσαν τις δραστηριότητές τους λόγω της πώλησης, του κλεισίματος ή της μείωσης των ρωσικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τους FT, οι ενεργειακές εταιρείες, όπως η BP, η Shell και η TotalEnergies, υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, χάνοντας συνολικά 40,6 δισ. ευρώ. «Οι απώλειες αντισταθμίστηκαν κατά πολύ από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίες βοήθησαν τους ομίλους αυτούς να παρουσιάσουν υπέρογκα συνολικά κέρδη ύψους περίπου 95 δισ. ευρώ (104 δισ. δολάρια) πέρυσι» ανέφερε το δημοσίευμα.
Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι επενδυτές, έχασαν περίπου 17,5 δισ. ευρώ, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχασαν 13,6 δισ. ευρώ. Οι χώρες που έχασαν τα περισσότερα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Δανία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kupyansk και σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισαν την προέλαση στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και βόρεια του Ivanivka (20 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές ομάδες επίθεσης ώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις πέρα από το Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και έξω από θέσεις κατά μήκος της γραμμής Lyman Pershyi-Pervomaiske.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαρρήξουν την ουκρανική άμυνα ανατολικά και βορειοανατολικά του Kupyansk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο στόχος των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση Kupyansk είναι να τραβήξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από άλλους τομείς του μετώπου στην περιοχή Kupyansk…
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Synkivka

Μάχες σε Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna και δεν προχώρησαν στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο και ο αρχηγός της ουκρανικής περιφέρειας Luhansk Artem Lysohor ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις νότια του Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να εδραιώνουν θέσεις στο Novoselivske.
Επίσης επιτέθηκαν κοντά στην Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna) και στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna).
Ένα πλήρωμα θερμοβαρικού πυροβολικού TOS-1A από τον 1ο Ρωσικό Στρατό Αρμάτων Φρουρών (Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Stelmakhivka.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna και σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν περιορισμένες προόδους στις 8 Αυγούστου. Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν προς την Karmazynivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τα υψώματα κοντά στον οικισμό
Ένας Ουκρανός έφεδρος αξιωματικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναφέρει με ακρίβεια τις διαθέσεις των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε στις 8 Αυγούστου ότι σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, οι ρωσικές αρχές έβαλαν πρόσφατα 12 έως 16 ρωσικά ελικόπτερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Luhansk.

Μάχες θέσεις στο Bakhmut… προέλαση ρώσων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 8 Αυγούστου, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Bakhmut, το Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και το Zaitseve (20 χλμ νότια του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut στις 8 Αυγούστου και πραγματοποίησαν προέλαση.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Klishchiivka και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από πολλές απροσδιόριστες θέσεις.
Πλέον η Klishchiivka είναι πλήρως υπό ρωσικό έλεγχο.

Προέλαση και στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 8 Αυγούστου και πραγματοποίησαν περιορισμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένες προόδους κοντά στην Krasnohorivka (στα δυτικά προάστια της πόλης του Donetsk. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Avdiivka, Sieverne (6 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και Marinka

Μάχες θέσεις στην Zaporizhia

Τα στοιχεία της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν αρκετές ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Urozhaine (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Αρκετές ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος «Vostok», Alexander Khodakovsky, ο οποίος φέρεται να αμύνεται στην περιοχή, ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Mokri Yali και επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στα βόρεια προάστια του Urozhaine το πρωί της 8ης Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση κατά μήκος της ανατολικής συνοριακής περιοχής Donetsk – Zaporizhia στις 8 Αυγούστου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Staromayorkse (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).

August_8_FIRMS_Map.png
8august2023_Ukraine_Velyka_Novosilka_Map-768x538.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_82023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_82023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_82023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_82023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_82023.png

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube