REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Ορθοδοξία 23 Αυγούστου 2023

Τα εγκαίνια του μουσείου του πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κρήτη

Τα εγκαίνια του μουσείου του πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κρήτη

Γράφει ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος*

 

Νέο Μουσείο εγκαινιάστηκε στην Κρήτη, το Μουσείο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με  προσφορά εκθεμάτων από τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄, ο οποίος το εγκαινίασε την Κυριακή 20 Αυγούστου το απόγευμα.

 

 

 

 

Το μουσείο, αναδεικνύει τη ζωή και την πορεία του πατριάρχη και περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, άμφια, μίτρες, φωτογραφίες . Επιπλέον, υπάρχει ενότητα αφιερωμένη στην Αφρική και σύντομο βιογραφικό του πατριάρχη σε ελληνικά και αγγλικά. Η μουσειολογική μελέτη και εκτέλεση του έργου έγινε από τον  Ηλία Παπαγεωργίου και  τον Παντελή Φελέρη και ο γραφιστικός σχεδιασμός από τον Φοίβο Παπαγεωργίου.

 

 

 

 

 

Παράλληλα  εγκαινιάστηκαν το Ενοριακό Κειμηλιαρχείο, το Μουσείο Ιερών Εικόνων και η Αίθουσα με σενάρια της FINOS FILM που όλα μαζί ευρίσκονται στον αύλειο χώρο του Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρου και Χαραλάμπους, στο Σπήλι του Νομού Ρεθύμνης .

 

 

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Πατριαρχικό Εσπερινό παρουσία του  Σεβασμιότατου  Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β’, πλήθους κόσμου, τοπικών αρχών, αξιωματικών στρατού και αστυνομίας και εκκλησιαστικών παραγόντων .

 

 

 

 

Κατά τον εσπερινό τιμήθηκαν με το παράσημο του Χρυσού Λέοντα οι κ.κ. Ηλίας Παπαγεωργίου και Παντελής Φέλερης, παλιοί γνώριμοι του Πατριαρχείου μας, για το σύνολο της προσφοράς τους,  αφού οι  ίδιοι είχαν επιμεληθεί και το Μουσείο στις κατακόμβες της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο αλλά και το Μουσείο  στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Φωτογραφίες Ηλίας Παπαγεωργίου

 

*Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

 

ΠΗΓΗ: pyramisnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube