Τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν το βράδυ της Πέμπτης λεωφορείο του στρατού μέσα στην έρημο, στην επαρχία Ντεΐρ Εζόρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 23 στρατιώτες και τραυματίζοντας ακόμη 10.

Τη Δευτέρα, νεκρά έπεσαν 10 μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, από επίθεση μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ράκα, στη βόρεια Συρία. Έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τομείς στις ανατολικές και τις νότιες περιοχές της επαρχίας Ράκα, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του βορρά.

Η πόλη της Ράκα υπήρξε για χρόνια η πρωτεύουσα του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από αυτή το 2017.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον θάνατο του αρχηγού της, Αμπού αλ-Χουσέιν αλ-Χουσεϊνί αλ-Κουράσι, ο οποίος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP