Weather Icon

Στην Αρμενία η δήμαρχος Παρασίων για να συνοδεύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ! Παράνομο και ανήθικο χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό η Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Στην Αρμενία η δήμαρχος Παρασίων για να συνοδεύσει την ανθρωπιστική βοήθεια στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ! Παράνομο και ανήθικο χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό η Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Η δήμαρχος του Παρισιού Άνν Ινταλγκό θα φτάσει στην Αρμενία στις 30 Αυγούστου για να συνοδεύσει τη φάλαγγα που πηγαίνει από το Ερεβάν στο διάδρομο του Λατσίν.

Στις 30 Αυγούστου, τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η γαλλική πρωτεύουσα Παρίσι και ορισμένες μεγάλες περιοχές του για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα σταθούν στην είσοδο του διαδρόμου του Λατσίν, όπου περιμένουν τη σειρά τους να εισέλθουν στο Ν.Κ. τα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Αρμενία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας ενημερώνει ότι η δήμαρχος του Παρισιού Άνν Ινταλγκό θα φτάσει στην Αρμενία στις 30 Αυγούστου για να συνοδεύσει τη φάλαγγα που πηγαίνει από το Ερεβάν στο διάδρομο του Λατσίν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έχει στείλει 361 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά τα φορτηγά στέκεται επί του παρόντος στην είσοδο του διαδρόμου Λατσίν στο χωριό Κορνιντζόρ της περιοχής Συούνικ, καθώς το Αζερμπαϊτζάν εμποδίζει την είσοδό τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στις 9 Αυγούστου, προστέθηκαν και τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γαλλία.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει παράνομη και ανήθικη την πολιτική του Αζερμπαϊτζάν έναντι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολόνα χαρακτήρισε παράνομη και ανήθικη την πολιτική του Αζερμπαϊτζάν να εξαναγκάζει τους Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών είπε αυτό κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη διάσκεψη των διαπιστευμένων πρεσβευτών στη Γαλλία.

“Η στρατηγική στραγγαλισμού με στόχο την πρόκληση μαζικής μετανάστευσης των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι παράνομη, όπως έχει ήδη διαπιστώσει το Διεθνές Δικαστήριο. Η πολιτική αυτή είναι επίσης ανήθικη”, δήλωσε η Κολόνα.

Σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία θα κινητοποιήσει δυνάμεις για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και σταθερής ειρήνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Η Κολόνα σημείωσε ότι αυτό θα επιτρέψει να διεξχθεί η οριοθέτηση των συνόρων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών, μια δίκαιη και σταθερή ειρήνη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα επιτρέψει επίσης στους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ να ζήσουν στην πατρίδα τους και τα δικαιώματά τους, ο πολιτισμός και η ιστορία τους θα γίνουν σεβαστά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube