Weather Icon
Video , Ινδία , Σάββας Καλεντερίδης 24 Αυγούστου 2023

Σάββας Καλεντερίδης: Καλώς τον Μόντι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Καλώς τον Μόντι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει τις σχέσεις σε στρατηγικό επίπεδο με την Ινδία, η οποία πρέπει να φτιάξει εργοστάσιο αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση στον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι. Η Αστυνομία να σταματήσει τους έξαλλους από τους Πακιστανούς. Εντάξει;

Το ρεπορτάζ

Με θερμά λόγια για την Ελλάδα μιλά σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας την Παρασκευή 25 Αυγούστου, κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 40 χρόνια που πρωθυπουργός της Ινδίας επισκέπτεται την Ελλάδα.

«Αυτή θα είναι η πρώτη μου επίσκεψη σε αυτή τη χώρα. Έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 40 χρόνια. Οι επαφές μεταξύ των δύο πολιτισμών μας ξεπερνούν τις δύο χιλιετίες. Στη σύγχρονη εποχή, οι δεσμοί μας έχουν ενισχυθεί από τις κοινές αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του πλουραλισμού. Η συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, η άμυνα και οι πολιτιστικές και λαϊκές επαφές, έχουν φέρει τις δύο χώρες μας πιο κοντά», υπογραμμίζει ο κ. Μόντι.

Και προσθέτει: «Ανυπομονώ να ανοίξει η επίσκεψή μου στην Ελλάδα ένα νέο κεφάλαιο στην πολυπαραγοντική μας σχέση».

Ο κ. Μόντι θα βρίσκεται από σήμερα στη Νότιο Αφρική και μέχρι τις 24 Αυγούστου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της χώρας, Συρίλ Ραμαφόζα, προκειμένου να συμμετάσχει τη 15η Σύνοδο Κορυφής των BRICS που πραγματοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ υπό τη νοτιοαφρικανική προεδρία.

«Οι BRICS επιδιώκουν μια ισχυρή ατζέντα συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Εκτιμούμε ότι οι BRICS έχουν καταστεί μια πλατφόρμα για τη συζήτηση και τη διαβούλευση επί θεμάτων που απασχολούν ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυξιακών επιταγών και της μεταρρύθμισης του πολυμερούς συστήματος. Αυτή η σύνοδος κορυφής θα αποτελέσει μια χρήσιμη ευκαιρία για τις BRICS να προσδιορίσουν μελλοντικούς τομείς συνεργασίας και να επανεξετάσουν τη θεσμική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Γιοχάνεσμπουργκ, θα συμμετάσχω επίσης στην εκδήλωση BRICS-Africa Outreach και BRICS Plus Dialogue που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Συνόδου Κορυφής BRICS. Ανυπομονώ να αλληλεπιδράσω με ορισμένες προσκεκλημένες χώρες που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή. Ανυπομονώ επίσης να πραγματοποιήσω διμερείς συναντήσεις με ορισμένους από τους ηγέτες που θα είναι παρόντες στο Γιοχάνεσμπουργκ», υπογράμμισε ο Ναρέντρα Μόντι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube