Ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν συνετρίβη στη Ρωσία.

Αναλυτικότερα, τα ρωσικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Πριγκόζιν είναι νεκρός καθώς επέβαινε στο ιδιωτικό του αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε σε μια περιοχή μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Στη συνέχεια όμως οι αναφορές φάνηκε να επιμένουν στο γεγονός ότι βρισκόταν στη «λίστα των επιβατών», αφήνοντας έτσι ένα παράθυρο να μην είχε επιβιβαστεί.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι έπεσε ένα αεροσκάφος με δέκα επιβάτες στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Και οι τρεις πιλότοι και οι επτά επιβάτες του αεροπλάνου είναι νεκροί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Έπειτα, σύμφωνα με το Tass, η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Rosaviatsiya επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας ήταν στη λίστα των επιβατών του αεροπλάνου.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος τύπου Embraer απόψε στην περιοχή Tber. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα και το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν», μετέδωσε η Rosaviatsia.

Σύμφωνα με κανάλια στο Telegram που συνδέονται με την Wagner, το ιδιωτικό τζετ του Πριγκόζιν κατερρίφθη από την ρωσική αεράμυνα.

Πάντως αυτή την ώρα κάνει κύκλους στον εναέριο χώρο της Ρωσίας ένα δεύτερο αεροσκάφος που ανήκει στη Wagner.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πριγκόζιν είχε χάσει την εύνοια του Κρεμλίνου μετά την αποτυχημένη ανταρσία του τον Ιούνιο με επίκεντρο την άρνησή του να εντάξει τα στρατεύματα της μισθοφορικής οργάνωσης στον συμβατικό στρατό της Ρωσίας.