Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 11 Αυγούστου 2023

Ρωσία: Χτυπήσαμε βάση ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία

Ρωσία: Χτυπήσαμε βάση ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία

Η Ρωσία λέει ότι έπληξε βάση “ξένων μισθοφόρων” στη Ζαπορίζια

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έπληξαν τοποθεσία όπου βρίσκονταν “ξένοι μισθοφόροι” στην ουκρανική περιοχή της Ζαπορίζια, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι ρωσικός πύραυλος χτύπησε ξενοδοχείο χθες, Πέμπτη, το βράδυ με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή τους και 16 να τραυματιστούν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κτίριο που υπέστη καταστροφές ήταν το ξενοδοχείο Reikartz στο κέντρο της πόλης Ζαπορίζια στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

“Στην περιοχή της πόλης της Ζαπορίζια, χτυπήθηκε τοποθεσία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης σήμερα ότι “βελτίωσε” εκ νέου τις θέσεις του στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου η επίθεση των στρατευμάτων της Μόσχας ανάγκασε την προηγουμένη τις αρχές να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των αμάχων.

“Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης ‘Δύση’ συνέχισαν τις επιχειρήσεις επίθεσης σε μεγάλο μέτωπο και βελτίωσαν την κατάσταση σε τακτικό επίπεδο”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube