Weather Icon

Προθυμία του Μακρόν να επισκεφθεί τον διάδρομο του Λατσίν! Θα κάνει πρόταση που θα εκπλήξει τον Αλίγιεφ εκτιμά Αρμένιος αναλυτής

Προθυμία του Μακρόν να επισκεφθεί τον διάδρομο του Λατσίν! Θα κάνει πρόταση που θα εκπλήξει τον Αλίγιεφ εκτιμά Αρμένιος αναλυτής

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αυτή την εβδομάδα και θα παρουσιάσει μια νέα διπλωματική πρωτοβουλία σχετικά με τη διευθέτηση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέδωσε το RIA Novosti. “Θα απαιτήσουμε τη διατήρηση των συμφωνιών για τον ανθρωπιστικό διάδρομο του Λατσίν και θα παρουσιάσουμε επίσης μια νέα διπλωματική πρωτοβουλία στη διεθνή σκηνή για να αυξήσουμε την πίεση στο Μπακού”, δήλωσε ο Μακρόν, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Νταβίντ Στεπανιάν, αυτό ακριβώς δήλωσε πρόσφατα το επίσημο Παρίσι. “Μπορώ να υποθέσω ότι το ψήφισμα θα προταθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει ήδη γραφτεί γι’ αυτό στη Le Figaro. Μπορεί να εμφανιστεί ως ενδιάμεση χώρα, ας θυμηθούμε ότι το έγγραφο ορίζει τρεις ενδιάμεσες χώρες για το ζήτημα του Καραμπάχ: τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Και κανείς δεν ακύρωσε το Συμβούλιο Υπουργών”.

Ο ειδικός για τα διεθνή θέματα Νταβίντ Καραπετιάν πιστεύει ότι ο Μακρόν θα κάνει μια σοβαρή πρόταση, η οποία μπορεί να εκπλήξει και τον Αλίγιεφ.

“Νομίζω ότι δεν μπορεί να κάνει μια τέτοια πρόταση που θα επιλύσει τη σύγκρουση αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι θα κάνει μια πρόταση για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην οποία θα μπορεί να συμφωνήσει ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν. Δεδομένου ότι γίνεται λόγος για το άνοιγμα και τη λειτουργία του δρόμου Αγκντάμ μαζί με τον δρόμο του Λατσίν, ίσως ο Μακρόν να προτείνει κάποιου είδους παρέμβαση με τη μορφή στρατιωτικής ή πολιτικής αποστολής που θα αναπτυχθεί στην περιοχή και θα εκτελέσει έργο εξωτερικής παρακολούθησης. Αν το εξετάσουμε μαζί με τον δρόμο του Αγκντάμ, μπορεί να σταθμεύσουν και εκεί”.

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τα φορτηγά που στάλθηκε από το Παρίσι και από ορισμένες άλλες περιοχές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα σταθμεύσει στην είσοδο του διαδρόμου του Λατσίν στις 30 Αυγούστου μια αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστικό φορτίο. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα φθάσει στην Αρμενία στις 30 Αυγούστου και θα συνοδεύσει προσωπικά την ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθύνεται από το Ερεβάν στο διάδρομο του Λατσίν.

Ποια είναι η σημασία αυτού του βήματος και τι θα αλλάξει στη ζωή του αποκλεισμένου Αρτσάχ; Ο Νταβίντ Καραπετιάνn δεν το θεωρεί μια απλή χειρονομία, αλλά ένα σημαντικό πολιτικό και πρακτικό βήμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γαλλικά αγαθά δεν θα έρθουν χωρίς τον γαλλικό Τύπο και αυτός είναι ένας τρόπος να δείξουμε στον κόσμο τι συμβαίνει.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube