Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 18 Αυγούστου 2023

Ουκρανία: Εκστρατεία υπέρ της κατάταξης στο στρατό ξεκινά το ΥΠΑΜ

Ουκρανία: Εκστρατεία υπέρ της κατάταξης στο στρατό ξεκινά το ΥΠΑΜ

“Καταταγείτε στο στρατό”

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας προέτρεψε τους πολίτες που βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία να ενημερώσουν τα στοιχεία τους στα γραφεία κατάταξης του στρατού και να «ξεπεράσουν το φόβο τους», σε μια καμπάνια που ξεκίνησε την Πέμπτη, καθώς η θερινή αντεπίθεση διανύει τον τρίτο μήνα της.

«Η καμπάνια, η οποία βασίζεται σε επιδέξια παραγόμενα βίντεο και φωτογραφικές μαρτυρίες διακεκριμένων στρατιωτών που περιγράφουν τους φόβους τους, έχει στόχο να σπάσει ένα σημαντικό εμπόδιο στη στρατολόγηση», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

«Είμαστε όλοι ζωντανοί άνθρωποι και όλοι ξεπερνάμε αυτόν τον φόβο για να νικήσουμε», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας ότι οι πολίτες σε στρατιωτική ηλικία είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στα στρατολογικά γραφεία.

Η εκστρατεία έρχεται με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει πιθανότατα πιο δύσκολες προκλήσεις στη στρατολόγηση, καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε μια βάναυσα επιθετική φάση, πλησιάζει το 18μηνο.

Καθώς περιέγραφε την εκστρατεία, η Μαλιάρ ήταν προσεκτική να πει ότι δεν θα κινητοποιηθούν αυτόματα στο στρατό όλοι όσοι επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και ότι δεν θα καταλήξουν σε ζώνη μάχης όλοι όσοι κινητοποιηθούν.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 και οι έφεδροι στρατιωτικοί ηλικίας 18 έως 60 ετών είναι επιλέξιμοι για στράτευση.

«Η γενναιότητα νικά τον φόβο», ήταν ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας. «Όλοι φοβούνται σε έναν πόλεμο. Κι εγώ έχω», ανέφερε ένας Ουκρανός στρατιώτης που πολέμησε στο Μπαχμούτ.

Η Μαλιάρ δεσμεύτηκε επίσης να πατάξει τη διαφθορά από τη διαδικασία στρατολόγησης.

«Η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και (των κέντρων στρατολόγησης) είναι σημαντική», πρόσθεσε η Μαλιάρ σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από επίσημη στρατιωτική πλατφόρμα. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα βήμα προς τη δημιουργία αυτής της εμπιστοσύνης».

Ο ουκρανικός στρατός έχει πληγεί από σκάνδαλα που αφορούν δωροδοκίες ή σκληρές τακτικές στρατολόγησης.

Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα την Πέμπτη, με το οποίο επισημοποιήθηκε η απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα να απολυθούν όλοι οι επικεφαλής των περιφερειακών γραφείων στρατολόγησης, αφού σε μια πανεθνική έρευνα προέκυψαν δεκάδες υποθέσεις που αφορούσαν διαφθορά και κατάχρηση.

«Αυτό το σύστημα θα πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς τι είναι ο πόλεμος και γιατί ο κυνισμός και η δωροδοκία κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι προδοσία», δήλωσε.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να σημειώσει πρόοδο σε μια αντεπίθεση για την ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών, η οποία παρεμποδίζεται από τα ναρκοπέδια και τις ρωσικές άμυνες στα νοτιοανατολικά.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube