Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 11 Αυγούστου 2023

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ακόμη ένα drone πάνω από τη Μόσχα

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ακόμη ένα drone πάνω από τη Μόσχα

Φωτ. αρχείου: Reuters

«Το ουκρανικό drone δέχτηκε επίθεση με ηλεκτρονικές παρεμβολές στα συστήματά του και συνετρίβη»

Εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα πάνω από τη Μόσχα, έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

Tο ρωσικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ουκρανικό drone επιχείρησε να επιτεθεί σε αντικείμενο στη Μόσχα, αλλά δέχτηκε επίθεση με ηλεκτρονικές παρεμβολές στα συστήματά του και συνετρίβη.

Συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσαν βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Εξάλλου ο εναέριος χώρος πάνω από δύο ρωσικά αεροδρόμια έκλεισε προσωρινά σήμερα με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις, σε μια κίνηση που σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA προκλήθηκε από πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και πάνω από το αεροδρόμιο Καλούγκα, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, άνοιξε και πάλι αργότερα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Από τις 10:50 π.μ. ήρθησαν οι περιορισμοί στις πτήσεις. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά», δήλωσε πηγή στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, σύμφωνα με το TASS.

Νωρίτερα το αεροδρόμιο είχε ανακοινώσει πως υποχρεώθηκε να αναστείλει τις πτήσεις «για λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου», προσθέτοντας πως μερικές πτήσεις προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια στην περιφέρεια της Μόσχας. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube