Weather Icon

Ο Βούτσιτς προειδοποιεί το Κίεβο να μην αναγνωρίσει το Κόσοβο

Ο Βούτσιτς προειδοποιεί το Κίεβο να μην αναγνωρίσει το Κόσοβο

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του το Φεβρουάριο του 2008

Το Κίεβο θα πετάξει όλα όσα έχει χτίσει με τη Σερβία, εάν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ερωτηθείς για την πιθανότητα να υπάρξει αναγνώριση του Κοσόβου από την Ουκρανία ο πρόεδρος της Σερβίας σημείωσε Πως «θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι φίλη μας. Δεν είχαμε ποτέ συγκρούσεις ή προβλήματα με την Ουκρανία, και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ποτέ» και ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα χάσει όλα όσα είχε στο παρελθόν, θα χάσει τα πάντα» 

«Και σε αυτή την περίπτωση, πώς θα μπορέσει να πει ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο; Σε καμία περίπτωση», τόνισε, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ουκρανίας, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος ότι ο Ζελένσκι δεν θα πετάξει αυτό το ατού».

Υπενθυμίζεται ότι το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της το Φεβρουάριο του 2008, και επιδιώκει να ενταχθεί σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, αλλά πάνω από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και πέντε κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. 

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube